• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi vähendab puidu sissevedu

  Üks suuremaid Venemaalt ja Baltimaadest puidu Rootsi toojaid on Rootsi metsatööstusfirma Modo. 1995. aastaga võrreldes on ta tänavu sealt puitu toonud poole vähem. Kui mullu importis Modo puitu kaheksa miljonit tihumeetrit, siis tänavu ainult 4,5 miljonit tihumeetrit.
  Modo Skogi tegevdirektor Tore Erkén usub, et puiduimpordi madal tase püsib kuni 1997. a kevadeni. Praegu impordib Modo võrdselt nii okas- kui lehtpuud.
  Ka teiste Rootsi metsatööstusfirmade, nagu Stora Skog & Trä ja Södra, esindajad kinnitavad, et kuna Rootsi metsatööstus vajab praegu vähem puitu, siis on loomulik, et kõigepealt väheneb just import.
  Puiduimport hakkas vähenema 1995. aastal, kui maailma tselluloositurul ilmnesid esimesed negatiivsed märgid. Seejärel vähendas Rootsi välispuiduvajadust 1995. a novembris möllanud torm, mis langetas Lõuna-Rootsis viis-kuus miljonit tihumeetrit metsa.
  Baltimaade puidust huvitab Rootsit kõige enam kask, kuna Rootsis ei kasva seda piisavalt. See on ka üks põhjus, miks Södra peab juba tänavu sügisel suurendama tselluloosipuidu importi Baltimaadest, olles seda kevadel poole võrra vähendanud. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.