• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Shveitsi peaprokurör hoiatas maffia eest

  Carla del Ponte manitses pankureid ja juriste, et organiseeritud kuritegelikud rühmad võivad importida vägivalda ja korruptsiooni vaiksesse Shveitsi, püüdes leida mustale rahale ausat katet.
  «Shveitsi puudutab rahapesu küsimus iseäranis lähedalt, sest kuna me oleme tuntud finantskeskus, siis tuleb siia ka palju raha ning osa sellest on paraku kuritegelikul moel hangitud,» ütles del Ponte.
  «Esialgu tuleb siia vaid raha, kuid mõne aja pärast võivad siia saabuda selle raha omanikud ning siis muutub olukord tunduvalt,» ütles ta.
  Shveits muutis rahapesu kriminaalkuriteoks 1990. a ja lõdvendas ülemaailmsel survel oma jäiku pangasaladuse seadusi, et pärssida rahvusvahelise kuritegeliku raha sissevoolu.
  Del Ponte ütles, et rahapesu on jätkuvalt suur probleem nii Shveitsis kui ka mujal, eriti niinimetatud offshore-finantskeskustes ja nõrkade seadustega riikides, kus Shveitsi ja teiste riikide pankadel on harukontorid.
  Prokuröri sõnul on juba teada juhtumeid, kus kuritegelikud jõugud investeerisid raha väikestesse Shveitsi firmadesse. REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.