• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Landsbergis naaseb võimule

  Analüütikute hinnangul peaks Landsbergisest saama parlamendi uue koosseisu spiiker, mis võimaldab tal kõige paremini valmistuda 1998. a peetavateks presidendivalimisteks.
  Isamaaliit lisas esimeses voorus võidetud 35 kohale teises voorus veel 35 kohta. See jätab ta napilt ilma absoluutsest enamusest, kuid Isamaaliit on juba teatanud, et loob valitsuskoalitsiooni kristlike demokraatidega, kes said paralamendis 16 kohta. Kokku tuleb neil seega tugev enamusvalitsus. Kuni järgmiste presidendivalimisteni 1998. a tekib Leedus kunagine Prantsusmaa-laadne olukord, kus vasakpoolsel presidendil tuleb valitseda koos paremtsentristliku parlamendiga.
  Täielik läbikukkumine tabas valimistel senist valitsevat erakonda demokraatlikku tööparteid, kes I voorus sai kümme parlamendikohta, millele II voorus lisati ainult kaks kohta.
  Valimisaktiivsus Leedus oli küllaltki väike. Kui I voorus 20. oktoobril käis valimas 52% hääleõiguslikest kodanikest, siis II voorus oli osavõtuprotsent 40.
  Kokku osales valimistel 24 erakonda. Nagu demokraatlik tööparteigi taotleb Isamaaliit aktiivselt Leedu integreerumist Euroopa Liidu ja NATOga. Välisinvestoritele teeb muret, et Isamaaliit on lubanud lõpetada liti seotuse dollariga. Samas kinnitab võitnud erakond oma reformitahet. Pressikonverentsil lubas isamaaliidu peaministrikandidaat Gediminas Vagnorius, et pole mingit juttugi reformitempo aeglustamisest.
  Terava keele poolest tuntud Landsbergis on jõudnud juba läänt rünnata selle eest, et too keeldub Leedut kiiresti vastu võtmast oma julgeolekustruktuuridesse, ning kritiseerinud Venemaa imperialistlikke püüdlusi. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.