11. november 1996 kell 22:00

Vähemusvalitsus või korruptsioon

Neljaliikmelisel Tallinna linnavalitsusel peab õnnestuma see, millega ei saanud hakkama omaaegne Mart Laari valitsus. Nimelt tõestama, et kõige ausamalt, paremini ja üksmeelsemalt juhib linna poliitiline, mitte ametnike valitsus. Tõestamise raskus lasub seigal, et Tallinna reformistid, isamaaliitlased, parempoolsed ja mõõdukad peavad saama oma rolliga hakkama vähemusvalitsuses ning olukorras, kus ta koonderakondlased on põhjalikult üles ärritanud. Ja ripub ju linnavalitsuse pea kohal ka keskerakonna vari. Pärast seda, kui Feliks Undusk võitis Siiri Oviiri Nõmme linnaosa halduskogu esimehe valimistel, on ka tsentristidel vimma varuks. Igal juhul peab pealinna juhtparteidel olema kõva närv, et püsida koos olukorras, kus nad oma otsustele pidevalt koonderakonna, keskerakonna ja venelaste toetust peavad lunima. Pole ju Laaril Robert Lepiksoniga üksmeelt selleski, kas limusiinid ja villad kui linnajuhtide korruptsioonisümbolid maha müüa või ei.

Hetkel kuum