• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko saneerib tütarfirmasid

  Lõuna-Eesti suurim kontsern AS Estiko, mille aktsiad on noteeritud Tallinna väärtpaberibörsil, viib tütarfirmades läbi ulatusliku saneerimise, ütles kontserni infojuht Ilona Leib.
  Saneerimise eesmärk on infojuhi sõnul lähendada tootjat ja klienti, muuta juhtimine operatiivsemaks, vähendada juhtimiskulusid ning kontserni sisekäibeid.
  ASi Estiko nõukogu otsustas kontserni juhatuse muuta kolmeliikmeliseks. Juhatusse kuuluvad esimees ning kontserni tootmisdirektor Peeter Kinks, kaubandusdirektor Martti Tiidelepp ja kinnisvaradirektor Ülo Ploom. Kontserni ökonoomikat ja finantsjuhtimist koordineerib Estiko edaspidi emafirmast. AS Estiko koondab tootmise ühte firmasse ning ühendab kolm kontserni pakendeid tootvat firmat.
  AS Estiko-Survis, mis toodab plastist survevalutooteid, ja AS Estiko-Wellpakk, mis toodab lainepapist ja kartongist pakendeid, ühinevad pakenditurul enamtuntud kile ja kilepakendite tootjaga AS Estiko-Plastar.
  Nimetatud firmade juhtimise võtab üle senine ASi Estiko-Plastar tegevdirektor Virve Parve. Estiko üks põhitegevusalasid, kinnisvara haldamine, koondub emafirmasse AS Estiko.
  Tallinnas asuvad kontserni kinnisvarad on juba koondatud ASi Tarneks, mis nüüd omakorda ühendatakse emafirmaga. Seni Tartus asuvaid tootmiskomplekse ning E-Kaubamaja hallanud Estiko Investeeringute AS ühineb samuti ASiga Estiko.
  Estiko kontsern arendab jaekaubandust, tootmist ja kinnisvara haldamist. Peamistest arengusuundadest välja jäävad ning väikest turuosa omavad tütarfirmad valmistatakse ette müügiks.
  Esimesena paneb Estiko müüki ASi Hollender. Järgmise aasta 1. jaanuaril lõpetab tütarfirma AS Remark hotellindusega tegelemise ning külalistemaja Remark antakse rendile.
  Ehkki saneerimisega kaasneb lisakulusid, ei muutu selleks aastaks tehtud prognoosid märkimisväärselt. Saneerimise efekt peaks ilmnema 1998. aastal. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.