• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasta altminek Soome ettevõtluses

  Komisjon leidis, et kahe firma liitumisel tekkiv suurfirma saaks Soome igapäevaste tarbekaupade turul domineeriva positsiooni, mis on vastuolus Euroopa Liidu konkurentsiseadustega. Keskol tuleb Tukole ostja leida kuue kuu jooksul.
  Hoiatustest hoolimata ostis Kesko tänavu kevadel 56 protsenti Tuko aktsiatest 860 miljoni Soome marga eest. Suve jooksul jätkas Kesko Tuko aktsiate ostmist, tõstes oma osaluse firmas peaaegu 100 protsendini ning kulutades selleks ligi kaks miljardit marka. Lisaks võttis Kesko enda kanda Tuko võlad kolme miljardi dollari suuruses summas.
  Müügitehingu tühistamine on Keskole suur löök, kuna firma on projekti investeerinud mitu miljardit marka. Müüja ei ole kohustatud aktsiad tagasi ostma, sest lepingus puudub tingimus, et müügitehing realiseerub alles siis, kui Euroopa Liidu konkurentsiamet seda ei keela. Sundmüük tähendab aktsiahinna langemist, mistõttu kogu ostusummat tagasi ei saada.
  Vastutus langeb Kesko juhatusele. «Tavalise» börsiettevõtte puhul tuleks juhatusel tagasi astuda. Kuid Kesko ei ole selles mõttes «tavaline». Kesko omanikuks on kliendid ehk nn K-kaupmehed müügikohtadega riigi kõigis piirkondades. Killustatud omandus ei võimalda selget omanikeprofiili välja joonistada. Nii on kontserni juht Eero Kinnunen ja tema asetäitja Timo Karake saanud tegutseda suhteliselt vabalt. Võib-olla õnnestub neil juhatusse edasi jääda hiigelfiaskost hoolimata.
  Kuna firmade ühinemine on juba toimunud, teeb Euroopa komisjon eriotsuse meetmete kohta, mida Keskol tuleb rakendada.
  Kinnuneni sõnul püüab kontsern leida ka ise lahendust, mille tulemusena Kesko keskne positsioon turul väheneks.
  Soome tarbijakaitse liidu tegevjuht Leena Simonen leidis, et komisjoni eitav otsus kaubanduskontsernide ühinemise suhtes parandab konkurentsitingimusi ning on kasuks tavalisele tarbijale. Simoneni arvates oleks Kesko positsioon tarbija seisukohast muutunud ülearu domineerivaks, mis oleks tähendanud hinnatõusu, teenindustaseme halvenemist ning muudatusi kaupade sortimendis.
  Lisaks raskendanuks suurfirma moodustamine väikeettevõtete turulepääsu. STARTEL-STT-BNS-ETA-DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.