• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennutülid lahenesid eile

  Kopenhaageni liinil saavutati kokkulepe

  Jaan Milvik ütles, et vastavalt kokkuleppele hakkab Estonian Air alates 5. detsembrist lendama Kopenhaagenisse 6 korda nädalas ja SAS 12 korda. Stockholmi hakkab Estonian Air lendama 12 korda nädalas ning SAS 9 korda.
  Milviku ütlusel jääb täpse sõidugraafiku kehtestamine ja lennukite valimine mõlema lennufirmade hooleks.
  Vastavalt ministrite vahel sõlmitud kokkuleppele kehtib graafik järgmise aasta sügiseni, mil minnakse üle suviselt lennugraafikult talvisele. Milviku ütlusel võib siis kõne alla tulla lennumahtude suurendamine.
  Milvik lisas, et riikidevaheliste lepingute kohaselt peavad nii Estonian Air kui ka SAS esitama mõlema maa lennuametile taotluse uute graafikute kinnitamiseks.
  AS Estonian Air asepresident Toomas Leis ütles eile õhtul, et firma aktsepteerib saavutatud tulemust.
  ASi Estonian Air nõukogu esimees Olev Schults ütles, et Kalev Kukk tegi väga professionaalset tööd, kaitstes Eesti huvisid hästi ning saavutas hetkel parima tulemi.
  Leis lisas, et Estonian Air saab kokkulepet täpsemalt kommenteerida pärast selle põhjalikumat analüüsi. Samas ütles ta, et Estonian Air alustab pühapäeval taas Kopenhaageni lende. Leisi sõnul jääb ainsaks lennuvabaks päevaks Kopenhaageni vahel laupäev.
  SASi Eesti esinduse juht Peder Alming ütles, et tal on hea meel, et ministrid jõudsid kokkuleppele ning lennuühendus Skandinaavia ja Eesti vahel ei katke. Samas tõdes Alming, et SAS jääb arvamuse juurde, et lennuliiklus areneks ilma riikidevaheliste piiranguteta.
  Nüüd lendab Estonian Air Stockholmi 12 korda nädalas kahe 48kohalise lennukiga ning SAS seitse korda nädalas 105kohalise lennukiga. Kopenhaagenisse, kuhu Estonian Air praegu ei lenda, lendab SAS 14 korda nädalas. Estonian Air hakkab Taani liinil kasutama 108kohalist ning SAS 105--110kohalist lennukit.
  Tüli Estonian Airi ja SASi vahel sai alguse mõni nädal tagasi, kui Eesti lennukompanii soovis novembri keskpaiku alustada üks kord päevas Kopenhaageni lende ning tegi SASile ettepaneku, et ta vähendaks lendude arvu Taani liinil päevas kahelt korralt ühele. Oma nõudmist põhjendas Estonian Air sellega, et kolmele liinile päevas ei jätku reisijaid, mistõttu lendamine sellel liinil muutuks majanduslikult mõttetuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.