• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaagimisel taas tulumaksuseadus

  Täna on valitsuses teisel lugemisel tulumaksuseaduse parandused, millest olulisem on mitteresidentide Eestis saadud tulude maksustamine. Eesti kavatseb kasutama hakata rahvusvahelisest tavast tulenevat esmamaksustamise õigust.
  Praeguse seaduse järgi ei kuulu mitteresidentide Eestist välja viidavad dividendid maksustamisele. Nende pealt tasutakse tulumaksu mitteresidendi asukohariigis.
  Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Andres Hunt selgitas, et seaduseelnõu kohaselt hakkab Eesti nende mitteresidentide puhul, kelle asukohariigiga on sõlmitud topeltmaksustamise vältimise lepe, rakendama alandatud tulumaksumäära 10--15%.
  Kui mitteresidendi asukohariigi ja Eesti vahel on sõlmitud investeeringute kaitse lepe, siis on Hundi sõnul dividendid tulumaksust vabastatud. Ülejäänud riikidest pärit kodanike ja firmade väljaviidavate tulude kohta rakendatakse 26% tulumaksumäära.
  Teine oluline tulumaksuseaduse muudatus on offshore-firmade osutatud teenuste maksustamine 15% tulumaksuga ja nimekirja koostamine offshore-firmasid pakkuvatest riikidest. Hunt täpsustas, et ehkki nimekiri mustandi kujul on olemas, ta kuni valitsuse otsuseni seda ei avalikusta.
  Esimest korda loeti valitsuses tulumaksuseadust oktoobri lõpus. Tookord saatis valitsus eelnõu tagasi, et kooskõlastada justiitsministeeriumiga juriidilisi nüansse. Olulisi sisumuudatusi pole sinna kuu jooksul Andres Hundi sõnul tehtud. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.