• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  200 000 kr eest erastipendiume

  Tartu ülikooli õppeosakonna peaspetsialisti Ülle Hendriksoni sõnul on TÜ õppuritel võimalik taotleda üle paarikümne mitteriikliku stipendiumi.
  Suurima, 10 000 Kanada dollari suuruse väliseestlasest metsatöösturi Nikolai Küttise nimelise stipendiumi sai tänavu Eesti põllumajandusülikooli magistrant Enn Kull. Hendriksoni sõnul on seda stipendiumi antud 1990. aastast alates. «See on sihtsuunitlusega stipendium,» rääkis Hendrikson. «Selle saab metsandusega tegelev aspirant, kes jätkab õppimist Soomes.»
  Kolmandat aastat said neli esimese aasta magistranti Saksamaa Münsteri ülikooli uurimisstipendiumi, mille suurus on 3330 krooni. Hendriksoni kinnitusel taotles uurimisstipendiumi tänavu 30 magistranti.
  Esimest aastat anti Ants ja Maria Silvere ning Sigfried Panti mälestusstipendiumi. 13 560kroonise stipendiumi said 12 kandidaadi seast neli TÜ doktoranti. «Komisjon otsustas anda stipendiumid doktorantitele, sest nemad on ja jäävad ülikooliga seotuks,» lisas Hendrikson.
  Esimese omanimelise stipendiumi Eestis asutas tänavu pankrotihaldur Arno Mägi. «Mul on sisemine sund sponsoreerida,» rääkis Mägi. «Seni olin toetanud kultuuriüritusi. Õigusteaduskonna juhtidega kohtudes sigines mõte toetada õigusteaduskonna õppureid.» Eile sai Arno Mägi 12 000kroonise stipendiumi doktorant Piibe Jõgi ja üliõpilane Kaarel Relve.
  Eesti Ühispank asutas tänavu 10 000kroonise stipendiumi, mis antakse TÜ majandusteaduskonna viimase kursuse üliõpilasele. Esimese Eesti Ühispanga stipendiumi sai Kalle Ahi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.