• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Antistaatiline Eposüsteem väldib elektrit

  Epirex AS Mass on lahustivaba kahekomponendiline antistaatiline mass betoonpõrandate jaoks. Põhiliselt võib teda kasutada kohtades, kus esineb aure ja gaase (värvimistöökojad, labaratooriumid, elektroonikatööstus jne) ning nende mõjul tekib staatiline elekter. Sellise elektri tekkimisel võib inimene ühest ruumist teise liikudes ja esemeid puudutades kergeid elektrilööke saada.
  Antistaatilist massi kasutades elektrit ei teki, kuna see juhitakse põranda kaudu ruumist välja. Selleks kleebitakse Eposüsteemi põrandale paigaldamisel põrandale vaskteibid, mis ühendatakse seina ääres oleva maanduskaabliga.
  Vaskteipide peale kantakse kruntlakk AS Primer. See on täiesti musta värvi ja sisaldab sütt, mis juhib elektrit. Selle peale omakorda paigaldataksegi Epirex AS Mass. Soovitatav paksus on 1--3 mm. Kuna Epirex AS Massi sees on paari millimeetri pikkused juhtmed juhib ka tema elektrit.
  Epirex AS Mass paksusega vähemalt 2 millimeetrit kannatab hästi koormust ja peab vastu keemilistele hapetele. Samas tuleb teda ikkagi iga ööpäeva järel puhastada õlist, värvist, hapetest jm, kuna pikaajalist keemiliste ühendite mõju ta ei kannata ja hakkab reageerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.