• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jälitusseadmete ebaseaduslik hange jõus

  Kuu aja eest esitas riigihangete amet politseiameti peadirektorile Ain Seppikule ettekande, mis sisaldab sel suvel läbi viidud 3,2 miljoni kroonise maksumusega patrullsõidukite jälgimissüsteemi hankekonkursi seaduserikkumiste loetelu.
  Ettekandes on kirjas, et jälgimisseadmete konkursi eeltingimustest lähtuvalt ei olnud pakkujatel võimalustki teha võrdseid pakkumisi ning samuti ei kantud pakkumuste avamisel protokolli hiljem võitjaks tunnistatud ASi Eesti Ärikoda pakkumust.
  Riigihangete ameti peadirektori asetäitja Tom Annikve ütles, et nemad on oma töö lõpetanud ning nüüd sõltub edaspidine politseameti juhtkonnast. «Viisakas oleks kui nad meie kirjale vastaksid, seadus neid aga selleks ei kohusta,» märkis Annikve.
  Tallinna politseiprefektuuri pressiesindaja Küllike Rooväli kinnitas eile, et seni pole politsei hankekonkursiga seoses kedagi karistatud. Kuna leping on juba ammu sõlmitud ning osa jälgimisseadmed ka juba töös, siis vaevalt, et seda lepingut enam tühistatakse, lisas ta.
  Politseiameti peadirektor Ain Seppik teatas sekretäri kaudu, et ta ei soovi küsimust kommenteerida, kuid asjaga tegeldakse.
  Riigihangete amet alustas juurdluse Tallinna politseiprefektuuri hankekonkursi kohta ASi Remmelg & Pojad kaebuse põhjal tänavu oktoobris.
  ASi Remmelg & Pojad tegevdirektor Ivo Remmelg lausus, et ei kavatse asja kohtusse edasi kaevata, kuna see oleks seotud liiga suurte ning põhjendamatute kulutustega.
  Riigihangete amet on väitnud, et politsei hankekonkursi juhtum on olnud suurimate seaduserikkumistega hankekonkurss sel aastal.
  Tom Annikve sõnul on palju seadusele mitte vastavaid hankeid ka sotsiaalsfääris. Ta lisas, et riigikogus ringlevate riigihankeseaduse paranduste järgi võib amet tulevikus saada juurde õigusi ebaseaduslike riigihangete takistamiseks. Kui täna võib amet vaid seaduserikkumisele viidata, siis uus eelnõu lubab ebakorrektselt korraldatud konkursi tulemuse tühistada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.