Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas kavatsete töötajaid jõulude puhul premeerida?

  Traditsiooniliselt toimub jõulupidu, kus on oma töötajad ja nende lapsed kõik kenasti koos ja ühises seltskonnas nauditakse jõulumeeleolu. Firma teeb väikese kingituse nii lastele kui ka töötajatele. Kuna jõulud on alles tulemas, siis on praegu suur saladus, mis on kingituse sees. Rahaline preemia on vastavalt töölepingule. Ekstra üllatusi, mida keegi ette ei tea ega oska kalkuleerida ja arvestada, pole. Preemia ei ole seotud otseselt jõuluvanaga, vaid aasta töötulemustega.
  Aasta lõpp on väga pingeline ja kiire aeg. Ühest küljest Ericssoni oma raamatupidamise ja aruandluse pool -- aruanne peab olema valmis juba uue aasta esimeste nädalatega, teeme selleks ettevalmistusi. Teisest küljest on väga palju kliente, kes tahavad aasta lõpus endale soetada veel telekommunikatsioonitehnikat. Me ei saa kuidagi neid teenindamata jätta. Mõni aasta tagasi oli veel võimalik kogu firmaga kusagile välja sõita, täna enam mitte.
  Rahaliselt. Preemia suurus sõltub tööpanusest. Jõule tähistame nii, nagu igal aastal. Eelmisel aastal oli meil Shoti klubis kinnine jõuluõhtu ja sel aastal tuleb analoogne üritus. Me tähistame selliseid asju väga suurejooneliselt, vähemalt oma arvates. Reisi me ei planeeri -- huvid on nii erinevad.
  Töölepingus on meil spetsiaalne iga-aastane jõulupreemia, mis sõltub mingil määral aasta töötulemustest. Preemia lähtub palgasüsteemist, mis arvestab iga inimese ja osakonna panust. Meil on kolmeaastane traditsioon käia kollektiiviga restoranis õhtusöögil. Töötajate lastele on kingitused ja jõulupuu.
  Reeglina oleme iga aastaaja saabudes söönud ühise õhtusöögi mõnes uues restoranis. See haakub ka meie professiooniga -- vaatame üle, mida turistidele võiks pakkuda. Selle aasta jõulude kohta ma seda kindlalt väita ei saa. Kuna meie firma saab viieaastaseks, siis on meil rida üllatusi oma klientidele ja töötajatele. See on natuke enne jõule ja sel aastal jätame õhtusöögid perekeskseteks, mitte niivõrd firmakeskseteks. Igaüks saab siis jõulu eel oma lähedastega rahulikult koos olla. Meie firma töötajad puhkavad enne ja pärast jõule, kui võimalik. Siis saavad jõuluajal meie kliendid rohkem puhata.
  Firma juhtkonna poolt tuleb igale töötajale jõuluüllatus. Töötajate lastele teeme ka kindlasti jõulupakid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.