8. detsember 1996 kell 22:00

Kuidas kavatsete töötajaid jõulude puhul premeerida?

Traditsiooniliselt toimub jõulupidu, kus on oma töötajad ja nende lapsed kõik kenasti koos ja ühises seltskonnas nauditakse jõulumeeleolu. Firma teeb väikese kingituse nii lastele kui ka töötajatele. Kuna jõulud on alles tulemas, siis on praegu suur saladus, mis on kingituse sees. Rahaline preemia on vastavalt töölepingule. Ekstra üllatusi, mida keegi ette ei tea ega oska kalkuleerida ja arvestada, pole. Preemia ei ole seotud otseselt jõuluvanaga, vaid aasta töötulemustega.

Aasta lõpp on väga pingeline ja kiire aeg. Ühest küljest Ericssoni oma raamatupidamise ja aruandluse pool -- aruanne peab olema valmis juba uue aasta esimeste nädalatega, teeme selleks ettevalmistusi. Teisest küljest on väga palju kliente, kes tahavad aasta lõpus endale soetada veel telekommunikatsioonitehnikat. Me ei saa kuidagi neid teenindamata jätta. Mõni aasta tagasi oli veel võimalik kogu firmaga kusagile välja sõita, täna enam mitte.

Rahaliselt. Preemia suurus sõltub tööpanusest. Jõule tähistame nii, nagu igal aastal. Eelmisel aastal oli meil Shoti klubis kinnine jõuluõhtu ja sel aastal tuleb analoogne üritus. Me tähistame selliseid asju väga suurejooneliselt, vähemalt oma arvates. Reisi me ei planeeri -- huvid on nii erinevad.

Töölepingus on meil spetsiaalne iga-aastane jõulupreemia, mis sõltub mingil määral aasta töötulemustest. Preemia lähtub palgasüsteemist, mis arvestab iga inimese ja osakonna panust. Meil on kolmeaastane traditsioon käia kollektiiviga restoranis õhtusöögil. Töötajate lastele on kingitused ja jõulupuu.

Reeglina oleme iga aastaaja saabudes söönud ühise õhtusöögi mõnes uues restoranis. See haakub ka meie professiooniga -- vaatame üle, mida turistidele võiks pakkuda. Selle aasta jõulude kohta ma seda kindlalt väita ei saa. Kuna meie firma saab viieaastaseks, siis on meil rida üllatusi oma klientidele ja töötajatele. See on natuke enne jõule ja sel aastal jätame õhtusöögid perekeskseteks, mitte niivõrd firmakeskseteks. Igaüks saab siis jõulu eel oma lähedastega rahulikult koos olla. Meie firma töötajad puhkavad enne ja pärast jõule, kui võimalik. Siis saavad jõuluajal meie kliendid rohkem puhata.

Firma juhtkonna poolt tuleb igale töötajale jõuluüllatus. Töötajate lastele teeme ka kindlasti jõulupakid.

Hetkel kuum