• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välismaalastele meeldivad suured hotellid

  Statistikaameti kaubandusstatistika sektori juhataja Ene Saareoja sõnul ööbivad välismaalased suurtes ja kallites hotellides seal pakutavate kvaliteetsete teenuste tõttu. «Nad ei ole harjunud elama väikestes kesklinnast eemal asuvates hotellipugerikes, nad on pigem nõus rohkem maksma,» ütles Saareoja. Pooled majutatud välismaalastest olid soomlased.
  Väikestes, kuni 30 toaga hotellides maksis ööpäev oktoobris 200 krooni.
  Oktoobris oli hotellides täidetud 40 protsenti tubadest ja kolmandik voodikohtadest. Voodikohtade täituvus oli kõrgeim Tallinnas (49 protsenti) ja madalaim Kirde-Eesti hotellides. Oktoobris maksis ööpäev hotellis keskmiselt 416 krooni, mis on veidi vähem kui septembris.
  Kui suvekuudel nimetas enamik majutatuid reisi eesmärgiks puhkuse, siis septembris suurenes tööreiside arv. Oktoobris reisis 43 protsenti külastajaid tööasjus.
  Majutusest said hotellid oktoobris tulu 33 miljonit krooni, mis moodustas ligi poole nende ettevõtlustuludest. Kliente toitlustasid hotellid 24 miljoni krooni eest, mis andis 34 protsenti ettevõtlustuludest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.