20. jaanuar 1997 kell 22:00

Eesti ettevõtja eelistab sõita Peterburi Helsingi kaudu

- Ärireisijal ei teki Peterburi jõudmisega probleeme, kuna tihe lennuühendus tagab sihtpunkti jõudmise paari tunniga nii hommikul, lõunal kui õhtul.

Kokkuhoidlikule tavaturistile sobib öine rongivariant. Kaheksatunnine bussisõit on aga kõige odavam.

Estraveli vahendusel lennupileteid muretsedes lisandub teenustasu 50 krooni ühelt tellimuselt olenemata tellimuses sisalduvast piletite hulgast.

Estraveli spetsialistid soovitavad oma klientidel lennata Peterburi Helsingi kaudu, kasutades Estonian Airi, Finnairi, KLMi või Aerofloti teenuseid. Seda võimalust kasutavad ärimehed enim ka teiste reisibüroode töötajate sõnul.

Kolm korda nädalas esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti väljumisega Tallinnast kell 7.40 ning Peterburist kell 10.35 lendab suurlinna vahet ka Eesti Lennukompanii 17kohaline väikelennuk. Siinkohal juhib Estravel tähelepanu, et ELK ei kuulu rahvusvahelise lennutranspordi assotsiatsiooni (IATA) liikmeskonda, samuti on nende teenuse usaldusväärsusega tekkinud probleeme. Seetõttu rõhutabki reisibüroo just Soome kaudu sõidu varianti, rõhutades, et mõlemal juhul on piletid samas hinnaskaalas.

Ostes 153 USA dollarit maksva edasi-tagasi pileti, tuleb arvestada minimaalse sihtpunktis viibimisega ööl vastu pühapäeva. Peterburis võib peatuda maksimaalselt ühe kuu ning muutused pole lubatud. Kuni 12aastastele lastele kehtib 50protsendine hinnaalandus, kuni 24aastased saavad pileti 25% võrra odavamalt.

434dollarise äriklassi piletiga piirangud puuduvad: seda saab aasta jooksul vabalt muuta või tagasi müüa. Selgi juhul on 50protsendine hinnaalandus kuni 12aastastele lastele ja 25protsendine soodustus kuni 24aastastele. Hinnad oleksid vastavalt ca 2615 krooni ja ca 3920 krooni.

Edasi-tagasi piletihinnale lisandub Peterburi õhkutõusmismaks 11 USA dollarit ehk ca 135 krooni.

Eurolines'i buss sõidab Peterburi kaks korda päevas. Ehkki hinnasoodustusi siin ei kehti, on buss sellegi poolest odavaim sõiduvõimalus. Eesti Raudtee teenuse kasuks otsustades tuleb arvestada, et nende puhul ei kehti hinnasoodustused lastele või pensionäridele. ÄP

Hetkel kuum