18. märts 1997 kell 22:00

Relvaäri otsad kaovad vette

Äriregistri andmetel on Lasnamäel elav Roman Jakimov Grilette ainuomanik alates eelmisest neljapäevast, kui ta ostis selle firma riiulifirmade müügiga tegelevalt ASi Troop Konsultatsioonid juhatuse esimehelt Marion Vahurilt. Kõik firma ostu-müügilepinguga seotud dokumendid, kaasa arvatud Jakimovi allkirjanäidis, jõudsid äriregistrisse eile.

Jakimov ise väitis, et teda ei seo Grilettega mitte midagi ja tema arvates on tegemist eksitusega. Jakimovi sõnul pole ta ühelegi dokumendile alla kirjutanud.

Muuga sadamas kaubakonteineritest avastatud tuhat Hiina päritolu TT-püstolit koos varumagasinidega on praegu hoiul piirivalve relvaaidas. Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et toll on seoses salarelvadega teinud mitu päringut, kuid pole veel ühelegi vastust saanud.

Marion Vahuri kinnitas, et tema firma poole on järelepärimisega pöördunud ka kaitsepolitsei.

OÜ Grilette kanti äriregistrisse eelmise aasta detsembris. Firma tegevusalad on põhikirja järgi jae- ja hulgimüük, toitlustamine, masinate ja seadmete rentimine ning kinnisvaratehingud. Salakaubana Eestisse toodud püstolite saatelehel oli kirjas, et tegemist on tehniliste seadmetega. Tuhande TT-püstoli hind on mustal turul kahe miljoni krooni ringis.

Hetkel kuum