5. mai 1997 kell 22:00

Eminre juhatus arutab täna laevandustüli

Eminre juhatus võttis aasta alguses vastu otsuse reisilaeval Vana Tallinn oleva vara omandiõiguse ülemineku kohta Tallinna--Helsingi liinil laevaliiklust korraldavale ASile Hansatee.

Kuna Hansatee enam Vana Tallinnaga ei opereeri ja selle laevaga korraldab liiklust konkurent AS TH Ferries, soovib Hansatee, et viimane ostaks laeval oleva vara välja või maksaks selle eest renti.

Eminre juhatuse liige ja ASi Eesti Merelaevandus juhatuse esimees Toivo Ninnas ütles eile, et kuna Hansateele läksid omal ajal üle Eminre kohustused, on loogiline, et firmale pidi üle minema ka Eminre vara.

Ninnase sõnul järgis Eminre juhatus aasta alguses vara omandiõiguse ülemineku kohta otsust tehes täpselt firma põhikirja. Ta ütles, et Vana Tallinnal on peale Hansateele üle läinud vara ka paari miljoni krooni eest Eesti Merelaevandusele kuuluvat vara. Eminrest kuulub 49 protsenti Eesti Merelaevandusele ja 51 protsenti Inreko Laeva ASile.

«Ma loodan, et me saavutame täna kokkuleppe,» sõnas Ninnas.

Praegu on Eminre tegevus sisuliselt külmutatud. Vähesel määral haldab firma vaid oma vara, mida on vähe, ütles Ninnas.

TH Ferriese juhatuse esimehe Henn Ruubeli sõnul on kummaline, et Eminre juhatus otsustas oma vara täies koosseisus Hansateele üle anda. Ruubeli väitel jääb talle arusaamatuks, miks selline otsus tehti, sest tema teada pole Hansatee seda vara endale taotlenud. Seetõttu on Inreko Laevad otsustanud selle otsuse vaidlustada, lisas Ruubel.

Hetkel kuum