19. mai 1997 kell 22:00

Tasmo ärigrupp avab ilma loata kaubanduskeskuse

Rain Seier Tallinna linnaplaneerimisametist ütles, et Tasmo ärigrupi projektijuhile Anatoli Tambeltile on saadetud järelepärimiskiri. Kui Tambelt sellele ei vasta, saab linnaplaneerimisamet määrata Tasmo ärigrupile vähemalt 280 krooni trahvi, lausus Seier.

«Saame nende tegevust takistada ka teatades nende ebaseaduslikust tegevusest linnaosa valitsusele, kes võib neile jätta kauplemisloa andmata,» lisas Seier.

Tasmo ärigrupi projektijuht Anatoli Tambelt ütles, et firma tegeleb praegu projekteerimis- ja ehitusloa kordaajamisega. Tema sõnul on firma juba leidnud kaubanduskeskusse rentnikud ja praegu sõlmitakse nendega rendilepinguid.

Tambelti ütlust mööda sõltub kaubanduskeskuse avamise aeg rentnikest. «Need rentnikud, kelle müügiboksid on valmis, hakkavad juba sellel nädalal sisse kolima,» lisas ta.

Veidi maad eemal asuva Meka kaubanduskeskuse direktor Margus Jakobsoo ei pea Tasmo kaubanduskeskust konkurendiks. «Las nad ehitavad oma kaubamaja valmis ja tegutsevad mõnda aega, siis on näha, kas nad on meie konkurendid või mitte,» ütles ta. «Tasmo puhul on minu meelest tegemist rentnike petmisega.»

Jakobsoo sõnul on inimesed Tasmo kaubanduskeskusest käinud Meka keskuses ja agiteerinud kauplejaid enda juurde üle tulema.

Tasmo kaubanduskeskuses hakkab Anatoli Tambelti andmetel kauplema 54 firmat, kellest osa on üle tulnud veidi maad eemal asuvast Meka kaubanduskeskusest ja ASile RETi Arengugrupp kuuluvast City kaubanduskeskusest.

Tambelti sõnul on Tasmo kaubanduskeskuses rendihind 190 krooni ruutmeeter, Meka kaubanduskeskuses maksab ruutmeeter 250 krooni. Kummagi hinna puhul pole arvestatud elektri-, valve-, parkimis- ja muid kulusid.

Hetkel kuum