• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mängupõrgus inglaslik kujundus

  «Eks ehitamine ole kallis lõbu, aga venitasime kuidagi välja,» ei räägi ASi Megareaal direktor Ivar Kompus Victoria kasiino ümberehituse maksumusest. Kiire rekonstruktsiooni käigus vahetati kasiinos välja baarilett ja uute viimistlusmaterjalidega anti ruumile uus ilme. Vanamoodi säilis lagi, kuna ümbertegemine oleks võtnud liiga kaua aega ja läinud liiga kalliks. Funktsionaalseid ümberkorraldusi kasiinos ei tehtud.
  Remondi vajaduse tingis sisearhitekt Taevo Gansi sõnul tellija soov tõsta kasiino kujunduslikku väärikust, vahetades välja seni kasutatud sünteetilised materjalid, parandada ruumi ja mööbli viimistlust. «Säilitasime, mis säilitamisväärne ja omavahel sobiv,» räägib Gans allesjäänust.
  Uue kujunduse loomisel oli sisekujundaja eesmärk mängupõrgusse luua varasema teravalt rohelise fooni asemele soe, veidi kuldse tonaalsusega ruumiline taust, mida rõhutavad messingkuplid jt messingelemendid koos kuldse varjundiga kardinatega.
  Varasem väike ja lahtine baarilett on muutunud avaramaks. Kohtvalgustus on selle ka atraktiivsemaks teinud. Disekti valmistatud punakale baariletile sekundeerib Inglise puhkemööblikomplekt. «Nahkmööbel on ehtsalt inglaslik -- suur ja mitte eriti pehme,» selgitab Gans oma valikut. Klassikalise istemööbli kõrval on sisse toodud kõrgtehnoloogilist, kroomitud terase ja messingiga klaasmööblit. Erandlikuks peab Gans kasiino head kunstikollektsiooni, mida kasiino on teadlikult kujundanud. «Mujal kui Inglismaal nii palju kunsti kasiinodes ei kasutata,» seostab Kompus Victoria kasiino kujundust inglaslike joontega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.