26. mai 1997 kell 22:00

Pirita surfikeskust hakkab rajama ProSurf

Pirita linnaosa vanema Monika Salu sõnul sõlmitakse Pirita rannas asuva endise baari rendileping spordiklubiga ProSurf, mis võtab endale kohustuse tagada rannas purjelauasõidu võimalused nii sportlastele kui ka asjaarmastajatele. Samas avatakse ka surfivarustuse laenutus. «Meie tingimus oli purjelauaspordi väljaarendamises,» lausus Salu.

ProSurf saab peatselt sõlmitava rendilepingu alusel enda kasutusse seni baarina tegutsenud 138m² hoone Pirita ranna ja Pirita jõe suudme lähedal ligikaudse rendihinnaga 20 krooni ruutmeeter.

ProSurfi juht Arkadi Tammik ütles, et rendilepingu kestus on veel läbirääkimise küsimus. «Mõte oli, et kui saaks ta rendile vähemalt kümneks aastaks, võiks selle baari kokku lüüa,» lausus ta.

Kümme aastat on Pirita rannas kõrvuti rajatava veekeskusega tegutsenud purje- ja lumelaua liidu presidendi Paap Kõlari surfikeskus. Et nõukogude ajal püstitatud ajutine ehitis ei vasta tänapäeva seadustele, on Pirita linnaosavalitsus käskinud Kõlaril oma maja rannast ära viia.

«Praegu ongi meil Paap Kõlariga konflikt,» rääkis Monika Salu. «Käskisime tal selle maja ära viia, aga ta pole seda teinud. Nüüd viime hoone ise ära ja jääme lootma, et ta tasub kulud.»

Paap Kõlar märkis, et kui linnaosavalitsus transpordib tema surfikeskuse hoone ise rannast ära, siis lõpeb asi kohtuga. Ta lisas, et hiljuti korraldatud avalik konkurss toimus seadustega vastuolus, sest linnaosavalitsus ei võimaldanud rendile antava objektiga seest tutvuda ega esitanud ka hoone kohta käivat dokumentatsiooni.

Kõlar ütles, et tema pakkumuse allajäämine konkursil oli linnaosavalitsuse teadlik plaan temast lahti saada.

Monika Salu sõnul kaotas Kõlari surfikeskuse rajamise pakkumus ProSurfile, sest oli üldsõnalisem, ei sisaldanud arengustrateegiat ega konkreetset investeerimiskava.

Hetkel kuum