28. mai 1997 kell 22:00

Börs nõuab firma aruannet

Börs peatab ka nende ettevõtete aktsiatega kauplemise, kes ei ole 30. juuniks börsile saatnud oma eelmise aasta aruannet. Meigase sõnul peatab börs aktsiatega kauplemise seniks, kui avalikustatakse puuduv aruanne.

Seni pole esimese kvartali aruannet avalikustanud Rakvere lihakombinaat ja Saku õlletehas. Möödunud aasta aruanne puudub Rakvere lihakombinaadil ja Kalevil.

Viimane esimese kvartali majandustulemuste teatamise kuupäev on börsi reglemendi järgi 31. mai. Börsile esitatavad majandusaruanded peavad sisaldama äriseisu ehk bilanssi ja kasumiaruannet.

Börsi noteerimiskomisjon tahab näha, et börsil noteeritud ettevõtete auditeerimine tehtaks rahvusvaheliste auditeerimisstandardite kohaselt, kinnitas Meigas.

Üle-eile kinnitas Tallinna väärtpaberibörsi noteerimiskomisjon börsi tunnustatavate audiitorfirmade nimekirja, millesse kuulub kuus juhtivat audiitorfirmat. Need on Price Waterhouse, KPMG Estonia, Arthur Andersen Eesti AS, Cooper's & Lybrand, Deloitte & Touche Eesti AS ning Ernst & Young.

Ühtlasi ei välistanud Meigas, et börs võiks tunnustada ka mõningaid Eesti audiitorfirmasid, kes kasutavad auditeerimisel rahvusvahelise auditeerimise standardeid. «Nende Eesti audiitorfirmade taga tahame näha mingit rahvusvahelist ketti,» lisas Meigas.

Hetkel kuum