28. mai 1997 kell 22:00

Liikumatu klaasiga Nashuatec

Väikestel A4 formaadis koopiaid tegevatel paljundusmasinatel on mitu klassikalist puudust -- liikuv klaas, väljaulatuv või -tõmmatav paberikassett ja juurdepääsu vajadus vähemalt kahelt küljelt paberi sissejäämise või hoolduse ajal. Kokkuvõttes kulub talle töölaual peaaegu sama palju ruumi kui väiksematel A3 formaadis koopiaid tegevatele masinatele.

Uued kontseptsioonid selle masinaklassi konstrueerimisel on paljulubavad. Selliste uute mudelite esindaja Nashuatec 3612 on seisva klaasiga ja kolmest küljest muu lauapealse kraami vahele surutud koopiamasin. Ligipääs on vajalik ainult ühele masina otsale. Sealt läheb sisse paberikassett ja toimub käsitsisöötmine. Koopia jääb masina tagumises otsas olevasse vastuvõtjasse, millel on lisaks tavalisele veel ruumisäästev poolpüstine asend. Juhttabloo on ümberpaigutatud esimesele otsale. Kui tööolud seda nõuavad, võib ta olla ka traditsioonilisel kohal masina pikemal küljel. Samal viisil -- avanemisega otsast või küljelt -- on ümberpandav eksponeerimisklaasi kate. Suur töökiirus ja vähendus/suurendus 70--141% lisavad konstruktoritele plusspunkte. Aja kokkuhoiuks standardtööde puhul on sisse programmeeritud viis sagedaimini kasutatavat vähenduse/suurenduse suhet.

Hetkel kuum