• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  USA esindaja teatas, et kaubandusläbirääkimistel ELiga on saavutatud oluline läbimurre. Lähipäevil sõlmitakse leping toodete sertifitseerimise vastastikuse tunnustamise kohta.
  Lepe puudutab viit tootmisvaldkonda -- telekommunikatsiooni- ja meditsiiniseadmed, infotehnoloogiatooted, farmaatsiatööstuse tooted ja lõbusõidulaevad. USA ja ELi kaubavahetuses on nende toodete maht 50 miljardit dollarit. REUTER-AFP-ETA
  Teisipäeval müüdi Lätis esmakordselt maad mittekodanikule.
  Elamu juurde kuuluva maa müügi Jelgava elanikule Aleksander Maslovile kiitis eile heaks Läti valitsus. Peaminister Andris ?kele sõnul tähistab valitsuse eilne otsus maaga kauplemise vabaturu tekkimist. B&B-ETA
  Läti valitsus kavatseb eraldada 5,9% alkoholi-, tubaka- ning hasartmängude ja loteriide aktsiisimaksudest kultuuri ja spordi finantseerimiseks.
  Kui parlament seaduseelnõu heaks kiidab, võib kultuurkapitali fond tööd alustada juba järgmise aasta algusest. Fondi käsutuses oleks järgmisel aastal 2,1--2,5 miljonit latti. Raha kultuuri ja spordi vahel jaotuks võrdselt. B&B-ETA
  Gazprom kirjutas alla 1,675 miljardi marga suurusele krediidilepingule Saksa pankade konsortsiumiga, mida juhivad Deutsche Bank ja Dresdner Bank.
  Saadud krediidi eest laseb Gazprom Saksamaal ehitada suure läbimõõduga torusid, mida kasutatakse Jamalist Lääne-Euroopasse viiva gaasijuhtme esimese järgu ehitamiseks. Torujuhe peaks valmima 2000. aastal. PRIME-TASS-BNS
  Venemaa kahekordistas aprillis alkoholitoodangu, võrreldes jaanuari 7,9 miljoni dekaliitriga. Tänu valitsuse rakendatud kaitseabinõudele ning võitlusele illegaalse alkoholitootmisega tõusis ka kogutud aktsiisimaks kahekordseks.
  Statistikakomitee andmeil toodeti Venemaal 1997. a esimese nelja kuuga 20 miljonit dekaliitrit alkohoolseid jooke.
  Mullu oli üle 50% Venemaal müüdud alkoholist salaviin, teatasid eksperdid. PRIME-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Ühe esimese Lääne brändina Venemaal alustanud McDonald’s lahkub
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.