• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  USA esindaja teatas, et kaubandusläbirääkimistel ELiga on saavutatud oluline läbimurre. Lähipäevil sõlmitakse leping toodete sertifitseerimise vastastikuse tunnustamise kohta.
  Lepe puudutab viit tootmisvaldkonda -- telekommunikatsiooni- ja meditsiiniseadmed, infotehnoloogiatooted, farmaatsiatööstuse tooted ja lõbusõidulaevad. USA ja ELi kaubavahetuses on nende toodete maht 50 miljardit dollarit. REUTER-AFP-ETA
  Teisipäeval müüdi Lätis esmakordselt maad mittekodanikule.
  Elamu juurde kuuluva maa müügi Jelgava elanikule Aleksander Maslovile kiitis eile heaks Läti valitsus. Peaminister Andris ?kele sõnul tähistab valitsuse eilne otsus maaga kauplemise vabaturu tekkimist. B&B-ETA
  Läti valitsus kavatseb eraldada 5,9% alkoholi-, tubaka- ning hasartmängude ja loteriide aktsiisimaksudest kultuuri ja spordi finantseerimiseks.
  Kui parlament seaduseelnõu heaks kiidab, võib kultuurkapitali fond tööd alustada juba järgmise aasta algusest. Fondi käsutuses oleks järgmisel aastal 2,1--2,5 miljonit latti. Raha kultuuri ja spordi vahel jaotuks võrdselt. B&B-ETA
  Gazprom kirjutas alla 1,675 miljardi marga suurusele krediidilepingule Saksa pankade konsortsiumiga, mida juhivad Deutsche Bank ja Dresdner Bank.
  Saadud krediidi eest laseb Gazprom Saksamaal ehitada suure läbimõõduga torusid, mida kasutatakse Jamalist Lääne-Euroopasse viiva gaasijuhtme esimese järgu ehitamiseks. Torujuhe peaks valmima 2000. aastal. PRIME-TASS-BNS
  Venemaa kahekordistas aprillis alkoholitoodangu, võrreldes jaanuari 7,9 miljoni dekaliitriga. Tänu valitsuse rakendatud kaitseabinõudele ning võitlusele illegaalse alkoholitootmisega tõusis ka kogutud aktsiisimaks kahekordseks.
  Statistikakomitee andmeil toodeti Venemaal 1997. a esimese nelja kuuga 20 miljonit dekaliitrit alkohoolseid jooke.
  Mullu oli üle 50% Venemaal müüdud alkoholist salaviin, teatasid eksperdid. PRIME-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.