• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallegg investeerib 20 miljonit

  Neljapäeval otsustas ASi Tallegg nõukogu volitada ettevõtte juhatust ostma liisinguga Hollandi firmade pihvitootmise seadmeid kokku 20 miljoni krooni eest. Ants Käsperi sõnul pole veel lõplikult selge, millise firma kaudu seadmed liisitakse, kuid igal juhul on ost ettevõttele soodne.
  Pihviliini abil loodab Käsper Talleggi toodangumahtu kahekordistada -- sajalt tonnilt kahesajale tonnile nädalas.
  «Suur osa toodangust võiks minna Lätti ja Leetu, kus on praegu turg sügavkülmutatud pihvide osas täitsa tühi,» märkis ta.
  Uue liini tootlikkus on tonn pihve tunnis.
  Kui praegu moodustavad pihvid kolmandiku Talleggi lihatoodangust, siis uue liini käivitamisega tõuseb pihvide osa 50 protsendini. Vaatamata suurele investeeringule ei kavatse Tallegg oma toodete hindu tõsta, pigem kaalub nende alandamist. «Me oleme sihitud madala ostujõuga tarbijate grupile ning püüame hoida minimaalset kasumimarginaali ja maksimaalset toodangumahtu,» ütles Käsper.
  Viimase aasta jooksul on Tallegg vähendanud kanade kasvatamist, mis on asendatud kanaliha impordiga. Kui isekasvatatud kanad toovad ettevõttele kahjumit, siis importtooraine töötlemisega on jõutud kasumisse.
  Võrreldes eelmise aastaga on Talleggi müük tänavu esimese nelja kuuga kasvanud poole võrra, ettevõtte nelja kuu kasum oli 3,3 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.