2. juuni 1997 kell 22:00

Teenimisvõimalus konsultantidele

Lisaks töötu abiraha ja alampalga tõstmise ning üksikisiku tulumaksuvaba miinimumi suurendamise temaatikale kavatseb Eesti ametiühingute keskliidu juhatus hakata valitsuse, tööandjate ja ametiühingu vahel peetavatel kolmepoolsetel läbirääkimistel nõudma ka progresseeruva tulumaksu kehtestamist. Äripäev loodab, et valitsusel ja tööandjatel jätkub meelekindlust hoiduda progresseeruva tulumaksu kehtestamise päevakorda tõstmisest. Progresseeruva tulumaksu kehtestamine ei anna loodetud tulemust. See ei ole kasulik ei riigile ega ka tema kodanikele.

Kehtiva maksusüsteemi muutmisest saaksid kasu ainult maksukonsultatsioonifirmad, kelle teenuste nimekirja lisanduks konsultatsioon teemal, kuidas hoida kõrvale kõrgema tulumaksu maksmisest. On naiivne arvata, et need inimesed, kes peavad hakkama maksma kõrgemat tulumaksu, suhtuvad ükskõikselt maksukonsultatsioonifirmasse, kes nimetatud teenust pakub.

Hetkel kuum