10. juuni 1997 kell 22:00

Soome vaieldavad alkoholipiirangud

Soome parlamendis eelmisel aastal vastuvõetud otsus piirata alkoholi sissevedu Euroopa Liitu mittekuuluvatest riikidest võib olla vastuolus rahvusvaheliste kokkulepetega.

Euroopa Liidu komisjon on asunud selgitama, kas Soomel tuleb muuta Eestist ja Venemaalt sisseveetava alkoholi sisseveoeeskirju või mitte. Soomes kehtestatud seadus keelab soomlastel alkohoolsete jookide tollivaba kaasatoomise, kui nad viibivad Euroopa Liitu mittekuuluvates riikides alla 20 tunni.

Euroopa komisjoni volinike kantseleiülemad arutavad Soome alkoholipoliitikat 19. juunil, seejärel teeb komisjon lõpliku otsuse. Euroopa Liidu siseturuvolinik Mario Monti lubas eelmise aasta detsembris, et komisjon ei rakenda Soome suhtes erimeetmeid.

Euroopa komisjon ei kavatse aktsepteerida ka Euroopa laevakompaniide soovi jätkata tax-free müüki Euroopa Liidu riikide vahelises laeva- ja lennuliikluses. Euroopa Liidu ministrite nõukogu otsuse kohaselt lõpeb tax-free müük laevadel ja lennukitel kahe aasta pärast. STT-ETA

Hetkel kuum