Euroopa Liidu toiduainete kvaliteedi voliniku Emma Bonino koostatud raportis Euroopa parlamendi erikomisjonile, mis jälgib lehmahulluse kõrvaldamiseks rakendatavaid meetmeid, kritiseeritakse neid nelja riiki, sest seal ei peeta kinni nõudest töödelda kondijahu senisest kõrgemal temperatuuril ning kauem, et hävitada haiguse tekitajaid.
Nakatatud kondijahu segamist kariloomade ja lammaste toidusse peetakse peamiseks lehmahulluse epideemia leviku põhjuseks. Haigusesse on viimase kümne aasta jooksul on surnud üle 165 000 karilooma, peamiselt Suurbritannias.
Prantsusmaa on keeldunud 1. aprillil kehtima hakanud uute liha ja konditöötlemise nõuete rakendamisest, väites, et need pole piisavalt tõhusad ega seaduslikud.
Saksamaa, Rootsi ja Hispaania väidavad, et uued töötlemiseeskirjad ei kehti subproduktide kohta.
Aprillis loodud europarlamendi 20liikmelise komisjoni ülesanne on kontrollida, kas Euroopa komisjon rakendab kehtestatud meetmeid.
Vastasel korral on parlament ähvardanud komisjoni aasta lõpuks laiali saata. REUTER-ETA
Seotud lood
Kuula ka podcasti haridusest ja tööturust
Haridus on pikaajaline ja strateegiline investeering, millel on märkimisväärne mõju ühiskonna arengule, ettevõtluskeskkonnale ja inimeste elukvaliteedile.„Haridus ei ole kõikvõimas, kuid see on üks valdkondadest, kus saab inimesi kõige paremini aidata," ütleb Heldur Meerits, selgitades oma pühendumust haridusprojektidesse.