• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilgud suunatud Amsterdami

  Valuutaturgude pilgud olid eile ja on täna suunatud Amsterdamile -- Euroopa Liidu liidrite tippkohtumisele, kus on oodata Maastrichti lepingu reformitud variandi vastuvõtmist. Kui nn stabiilsuspakt võetakse vastu, interpreteerivad turud seda sündmust usalduse puudumist marga ja tulevase euro suhtes (viimane saab järelikult olema laiapõhjaline ja suhteliselt nõrk valuuta), Prantsuse ja ?veitsi frank ja dollar muutuvad samal ajal atraktiivsemaks valuutaks. Tippkohtumise eel tõusiski dollar enne Euroopa turgude avamist korraks 13,91 kroonini. Pärastlõunal toimus USD langus, sest uudisteagentuuride andmetel olid kõik riigid nõus nn stabiilsuspakti uuendustega, mis muudavad tööhõivepoliitika senisest rangemaks. Eile õhtul oli dollari kurss langenud juba 1,729 DEMi e 13,83 kroonini.Amsterdami sündmus võib varjutada isegi täna avaldatava USA maikuu tarbijahinnaindeksi. Reedene tootjahinnaindeks langes 0,3%, mis tähendab mõõdukat inflatsiooni kasvu, mis omakorda suurendab tõenäolisust, et USA Föderaalreservid ei tõsta juulis toimuval istungil intressimäära.
  Surve all on ka dollari kurss jeeni suhtes. Täna avaldatav maikuu Jaapani väliskaubandusülejääk tõotab tulla suurem, neljapäevased USA andmed näitavad ilmselt aga vastupidist, st süvenevat defitsiiti.
  Soome marga ja Rootsi krooni kursid olid eile õhtul vastavalt 2,68 ja 1,78 krooni.
  Hansapanga aktsia tõusis Helsingis 2,00 marga võrra 54,40 margani (145,52 kr). Omanikku vahetas 11 400 aktsiat. Ühispanga aktsia jäi 20,00 marga tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.