• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilgud suunatud Amsterdami

  Valuutaturgude pilgud olid eile ja on täna suunatud Amsterdamile -- Euroopa Liidu liidrite tippkohtumisele, kus on oodata Maastrichti lepingu reformitud variandi vastuvõtmist. Kui nn stabiilsuspakt võetakse vastu, interpreteerivad turud seda sündmust usalduse puudumist marga ja tulevase euro suhtes (viimane saab järelikult olema laiapõhjaline ja suhteliselt nõrk valuuta), Prantsuse ja ?veitsi frank ja dollar muutuvad samal ajal atraktiivsemaks valuutaks. Tippkohtumise eel tõusiski dollar enne Euroopa turgude avamist korraks 13,91 kroonini. Pärastlõunal toimus USD langus, sest uudisteagentuuride andmetel olid kõik riigid nõus nn stabiilsuspakti uuendustega, mis muudavad tööhõivepoliitika senisest rangemaks. Eile õhtul oli dollari kurss langenud juba 1,729 DEMi e 13,83 kroonini.Amsterdami sündmus võib varjutada isegi täna avaldatava USA maikuu tarbijahinnaindeksi. Reedene tootjahinnaindeks langes 0,3%, mis tähendab mõõdukat inflatsiooni kasvu, mis omakorda suurendab tõenäolisust, et USA Föderaalreservid ei tõsta juulis toimuval istungil intressimäära.
  Surve all on ka dollari kurss jeeni suhtes. Täna avaldatav maikuu Jaapani väliskaubandusülejääk tõotab tulla suurem, neljapäevased USA andmed näitavad ilmselt aga vastupidist, st süvenevat defitsiiti.
  Soome marga ja Rootsi krooni kursid olid eile õhtul vastavalt 2,68 ja 1,78 krooni.
  Hansapanga aktsia tõusis Helsingis 2,00 marga võrra 54,40 margani (145,52 kr). Omanikku vahetas 11 400 aktsiat. Ühispanga aktsia jäi 20,00 marga tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.