18. juuni 1997 kell 22:00

Eesti Loto toob sisse rahvusvahelisi mänge

Kolga sõnul on Eurogoals kord nädalas toimuv spordiennustus, kus mängijal tuleb ennustada kuue Euroopas toimuva jalgpallimat?i lõpptulemus. Eurogoalsi peavõit jagatakse kõigi ennustusvõistlusel osalevates riikides täistabamuse saanud mängijate vahel ära.

Eesti Loto peamine huvi on Kolga sõnul peale uudse lotomängu käivitamise ka kümneid või isegi sadu kordi suurema peavõidu kaasamine loteriidesse. «Me elame väikeses riigis, mistõttu meie lotovõidud ei saa kunagi kasvada väga suureks,» ütles Kolga.

Jalgpalliennustuse võidufondi moodustamisel lähtutakse Kolga sõnul Euroopa riiklike lotokorraldajate põhimõttest, et ühes riigis mängu pandud summast moodustatakse sama riigi võidufond, kuid peavõidu fond moodustatakse kõigi riikide peale ühiselt.

Peale Eurogoalsi ennustusse lülitumise on Kolga sõnul Eesti Lotol endiselt kavas koostöös Läti ja Leedu lotode korraldajatega käivitada kolmes riigis Balti loto. Ta arvas, et see ei saa teoks enne sajandivahetust.

Eesti Loto jätkab Kolga sõnul läbirääkimisi ka Põhjamaade riiklike lotokorraldajatega, et Eesti võetaks Soomes, Rootsis, Norras, Taanis ja Islandil korraldatava Viking Lotto liikmeks.

Ühe Inglise turu-uuringufirma Eestis tehtud uuring näitas, et siin on aktiivseid lotomängijaid 20 protsenti elanikest ja kõige populaarsem on Bingo Loto. Muulased moodustavad Eesti lotomängijatest 10--15 protsenti.

Hetkel kuum