18. juuni 1997 kell 22:00

Kriminaalasja uurija eitab dokumentide kaotsiminekut

«Keegi pole meie poole pöördunud kaebusega selle kohta, et meilt oleks dokumente kaotsi läinud,» väitis uurija kohtus. Ant kinnitas, et kuigi Tartu prefektuuri saali oli kuhjatud eri firmade dokumentide kaustu, ei saanud dokumendid seal segamini minna.

Anti sõnul palus politsei Tartu linna ja maakonna maksuameti ning Tartu linnavalitsuse rahandusosakonna spetsialiste appi Tartu soojamajandust puudutavaid dokumente revideerima. Politsei viis 1995. aasta lõpus Veeberile kuuluvast ASist Giga ära 1994. ja 1995. aastat puudutavad raamatupidamisdokumendid.

Tartu prefektuuri majanduspolitsei vaneminspektor Arved Ant oli Veeberi kriminaalasja uurija algusest kuni lõpuni. Praegu töötab Ant keskuurimisbüroo eriti tähtsate asjade uurijana.

Ant kutsuti kohtusse tunnistusi andma riikliku süüdistaja Ene Timmi taotlusel. Eelmisel nädalal tunnistas Giga pearaamatupidaja Aita Tamm, et uurija näitas talle esimesel ülekuulamisel ASi Giga ja ASi Toruarmatuur vahel sõlmitud ostu-müügilepingut koos Toruarmatuuri kassasissetuleku orderi kontsudega, teisel ülekuulamisel dokumentide koopiaid, mille juures kontse polnud.

Ant ütles kohtus, et rohkem kui üht Toruarmatuuri kassasissetuleku orderi kontsu tema näinud pole.

Süüdistuskokkuvõtte kohaselt on Veeber Giga ja fiktiivse firma Toruarmatuur vahelisi ostu-müügilepinguid fabritseerides tekitanud riigile kahju saamata jäänud tulu- ja käibemaksu näol 793 706 krooni. Veeberit süüdistatakse maksupettuses, ametialases võltsimises ja kelmuses. Kohus jätkab täna tunnistajate kuulamisega.

Hetkel kuum