• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kriminaalasja uurija eitab dokumentide kaotsiminekut

  «Keegi pole meie poole pöördunud kaebusega selle kohta, et meilt oleks dokumente kaotsi läinud,» väitis uurija kohtus. Ant kinnitas, et kuigi Tartu prefektuuri saali oli kuhjatud eri firmade dokumentide kaustu, ei saanud dokumendid seal segamini minna.
  Anti sõnul palus politsei Tartu linna ja maakonna maksuameti ning Tartu linnavalitsuse rahandusosakonna spetsialiste appi Tartu soojamajandust puudutavaid dokumente revideerima. Politsei viis 1995. aasta lõpus Veeberile kuuluvast ASist Giga ära 1994. ja 1995. aastat puudutavad raamatupidamisdokumendid.
  Tartu prefektuuri majanduspolitsei vaneminspektor Arved Ant oli Veeberi kriminaalasja uurija algusest kuni lõpuni. Praegu töötab Ant keskuurimisbüroo eriti tähtsate asjade uurijana.
  Ant kutsuti kohtusse tunnistusi andma riikliku süüdistaja Ene Timmi taotlusel. Eelmisel nädalal tunnistas Giga pearaamatupidaja Aita Tamm, et uurija näitas talle esimesel ülekuulamisel ASi Giga ja ASi Toruarmatuur vahel sõlmitud ostu-müügilepingut koos Toruarmatuuri kassasissetuleku orderi kontsudega, teisel ülekuulamisel dokumentide koopiaid, mille juures kontse polnud.
  Ant ütles kohtus, et rohkem kui üht Toruarmatuuri kassasissetuleku orderi kontsu tema näinud pole.
  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt on Veeber Giga ja fiktiivse firma Toruarmatuur vahelisi ostu-müügilepinguid fabritseerides tekitanud riigile kahju saamata jäänud tulu- ja käibemaksu näol 793 706 krooni. Veeberit süüdistatakse maksupettuses, ametialases võltsimises ja kelmuses. Kohus jätkab täna tunnistajate kuulamisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Börs: Snapi langus ning mure majanduse pärast vedasid turge alla
Snapi pessimistlikud kasumiprognoosid ja sotsiaalmeedia firma aktsia järsk langus vedasid täna USA aktsiaturge madalamale. Päeva lõpuks suutsid aktsiad aga osa kaotustest tasa teha, vahendab Bloomberg.
Snapi pessimistlikud kasumiprognoosid ja sotsiaalmeedia firma aktsia järsk langus vedasid täna USA aktsiaturge madalamale. Päeva lõpuks suutsid aktsiad aga osa kaotustest tasa teha, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.