• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raadi müüki

  Tartu linn, Tartu ja Luunja vald on lõpuks jõudnud üksmeelsele seisukohale, et Raadi sõjaväelennujaama plats tuleb maha müüa. Arvata võib, et 610 ha suuruse platsi ja sellel asuvate mõningate rajatiste eest tahetakse saada summat, mis varjutab kõik senised erastamistehingud terves Lõuna-Eestis. Kui näiteks ruutmeetri hinnaks võtta linnaäärse taksi järgi 20 krooni, siis kujuneks ainuüksi maa müügihinnaks 122 miljonit krooni. Juba pikemat aega kasutult seisev kolme kilomeetri pikkune maandumisrada on Tartu Raadi Lennujaama ASi 46 miljoni krooni suuruses aktsiakapitalis sees 41 miljoni kroonise väärtusega.
  Omanikud pole veel välja öelnud, kui palju nad lennuvälja eest tahavad ja millised on erastamistingimused. Küll on aga leitud, et rahvusvahelise konkursi võiks korraldada erastamisagentuur, kel sellealased kogemused olemas.
  Tartu Raadi lennuväljale on kavandatud tollivaba piirkonda, teaduslinnakut, rahvusvahelist lennuvälja, vabamajandustsooni koos tootmisettevõtetega. Et aga maa kuuluvuse kohta ei saadud võimalikele investoritele ühest vastust anda, jäid hiigelinvesteeringud tulemata ja Eesti võimsaim lennuväli laguneb edasi. Et olemasolevatele hoonetele mingit rakendust leida, on osa neist välja renditud kaubandus- ja laopindadeks. Vahepeal liikus isegi ringi endisele lennuväljale vangla rajamise idee, kuid täna pole see enam päevakorral.
  Vaevalt Raadi lennuvälja müük libedalt läheb, aga pelgalt autoturuplatsina pole tal ka Tartu jaoks ei väärtust ega atraktiivsust.
  Lennujaamata Tartu siiski ei jää, sest valitsusel on plaan jagada RE Eesti Lennujaamad viieks iseseisvaks aktsiaseltsiks. Tartu Ülenurme lennuvälja on püütud juba aasta aega erastada, kuid pakutud tingimustel ei ole leidunud ostjaid. Näib, et riigil tuleb ikka ise seal len-damist koordineerima jääda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.