• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raadi müüki

  Tartu linn, Tartu ja Luunja vald on lõpuks jõudnud üksmeelsele seisukohale, et Raadi sõjaväelennujaama plats tuleb maha müüa. Arvata võib, et 610 ha suuruse platsi ja sellel asuvate mõningate rajatiste eest tahetakse saada summat, mis varjutab kõik senised erastamistehingud terves Lõuna-Eestis. Kui näiteks ruutmeetri hinnaks võtta linnaäärse taksi järgi 20 krooni, siis kujuneks ainuüksi maa müügihinnaks 122 miljonit krooni. Juba pikemat aega kasutult seisev kolme kilomeetri pikkune maandumisrada on Tartu Raadi Lennujaama ASi 46 miljoni krooni suuruses aktsiakapitalis sees 41 miljoni kroonise väärtusega.
  Omanikud pole veel välja öelnud, kui palju nad lennuvälja eest tahavad ja millised on erastamistingimused. Küll on aga leitud, et rahvusvahelise konkursi võiks korraldada erastamisagentuur, kel sellealased kogemused olemas.
  Tartu Raadi lennuväljale on kavandatud tollivaba piirkonda, teaduslinnakut, rahvusvahelist lennuvälja, vabamajandustsooni koos tootmisettevõtetega. Et aga maa kuuluvuse kohta ei saadud võimalikele investoritele ühest vastust anda, jäid hiigelinvesteeringud tulemata ja Eesti võimsaim lennuväli laguneb edasi. Et olemasolevatele hoonetele mingit rakendust leida, on osa neist välja renditud kaubandus- ja laopindadeks. Vahepeal liikus isegi ringi endisele lennuväljale vangla rajamise idee, kuid täna pole see enam päevakorral.
  Vaevalt Raadi lennuvälja müük libedalt läheb, aga pelgalt autoturuplatsina pole tal ka Tartu jaoks ei väärtust ega atraktiivsust.
  Lennujaamata Tartu siiski ei jää, sest valitsusel on plaan jagada RE Eesti Lennujaamad viieks iseseisvaks aktsiaseltsiks. Tartu Ülenurme lennuvälja on püütud juba aasta aega erastada, kuid pakutud tingimustel ei ole leidunud ostjaid. Näib, et riigil tuleb ikka ise seal len-damist koordineerima jääda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.