8. juuli 1997 kell 22:00

Iga omanik ehitas uues büroos omale korrust

Asukoht:- Jõe tn 3

Suuremad töövõtjad:- Koger & Sumberg, Arte Ehitus, Ecomatic

Projekteerijad:- Raine Karp ja AS Akvar

Ehituse kestus:- 6 kuud

Ehituse maksumus:- ca- 20 mln krooni

Reti kvartalis asuvast Jõe tn 3 majast omab Reti Arengugrupp väikest osa. Kuuekorruselise maja igal korrusel on omanik, kes tegeles ka korruse väljaehitamisega.

Reti Arengugrupi projektijuht Ahti Perm tunnistab, et ka temale oli selline töövõtt esmakordne, kus objekti tellijaks ei olnud üks aktsiaselts, vaid kõik maja omanikud. Midagi ehitati ühiskorras, samas tegi iga korruse omanik palju asju eraldi. Seetõttu on teadmata suurus ka hoone renoveerimise täpne maksumus. Ligikaudu on see 20 miljoni krooni ümber.

Endises tööstushoones tehti täielik ümberehitus. Vahetati välja välisseinad, sisse ehitati uued kommunikatsioonid ja tehti uus siseviimistlus. Erinevalt teistest Reti kvartali endistest tööstushoonetest Jõe tn 3 hoonele vahelagede juurdeehitamisega korruste arvu ei suurendatud. Maja uus ülesanne on pakkuda mugavaid büroopindu. Ainsa kaubanduspinnana tuleb hoonesse Vaibaparadiis.

Ahti Permi sõnul ehituse käigus ootamatusi ei tekkinud. Ekspertiis oli välja selgitanud konstruktsiooni nõrgad kohad ja kõik tekkinud probleemid olid seetõttu ette teada. Välistatud oli seega tüüpiline muudatuste tegemine projekti juba ehitustööde käigus. «Et seal mõni sein pandi meeter maad teise kohta, ei ole tähtis,» ei meenu Permile raskesti lahenenud probleeme ehituse juures.

Hetkel kuum