• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iga omanik ehitas uues büroos omale korrust

  Asukoht:- Jõe tn 3
  Suuremad töövõtjad:- Koger & Sumberg, Arte Ehitus, Ecomatic
  Projekteerijad:- Raine Karp ja AS Akvar
  Ehituse kestus:- 6 kuud
  Ehituse maksumus:- ca- 20 mln krooni
  Reti kvartalis asuvast Jõe tn 3 majast omab Reti Arengugrupp väikest osa. Kuuekorruselise maja igal korrusel on omanik, kes tegeles ka korruse väljaehitamisega.
  Reti Arengugrupi projektijuht Ahti Perm tunnistab, et ka temale oli selline töövõtt esmakordne, kus objekti tellijaks ei olnud üks aktsiaselts, vaid kõik maja omanikud. Midagi ehitati ühiskorras, samas tegi iga korruse omanik palju asju eraldi. Seetõttu on teadmata suurus ka hoone renoveerimise täpne maksumus. Ligikaudu on see 20 miljoni krooni ümber.
  Endises tööstushoones tehti täielik ümberehitus. Vahetati välja välisseinad, sisse ehitati uued kommunikatsioonid ja tehti uus siseviimistlus. Erinevalt teistest Reti kvartali endistest tööstushoonetest Jõe tn 3 hoonele vahelagede juurdeehitamisega korruste arvu ei suurendatud. Maja uus ülesanne on pakkuda mugavaid büroopindu. Ainsa kaubanduspinnana tuleb hoonesse Vaibaparadiis.
  Ahti Permi sõnul ehituse käigus ootamatusi ei tekkinud. Ekspertiis oli välja selgitanud konstruktsiooni nõrgad kohad ja kõik tekkinud probleemid olid seetõttu ette teada. Välistatud oli seega tüüpiline muudatuste tegemine projekti juba ehitustööde käigus. «Et seal mõni sein pandi meeter maad teise kohta, ei ole tähtis,» ei meenu Permile raskesti lahenenud probleeme ehituse juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.