• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rabatakse Hondasid

  - Kõige suurem teene selles, et juulis müüdi Eestis esmakordselt üle 1000 uue sõiduauto, on aktsiaseltsil Veho Eesti. Nende Hondasid oli 1162 uue sõiduki seas 201, mis tähendab, et iga päev sõitis firmast välja kümmekond uut autot. Eeskätt Honda Civicut.
  «Me pole väga suurt reklaami teinud, vastasel korral ei jõuaks me autosid müüagi,» tõdeb aktsiaseltsi direktor Mart Kõpper.
  Firmast Eurostop MKO välja kasvanud Veho Eesti tõus algas mullu kevadel, kui avati uus müügisalong. 1994. aastal 42, 1995. aastal 82 ja 1996. aasta algul 13-14 uut autot kuus müünud firma «saaginumbrid» hakkasid jõudsalt kasvama: aprillis 36, mais juba 64 autot jne. Mõne kuu eest jõuti kolmekohalise numbrini ning juulis püstitati üldise autoostulaine harjal firma rekord -- 201 uut Hondat kuus. Väidetavalt ilma mingi hankekonkursi võiduta.
  Üle 90 protsendi autodest on firma müünud liisinguga. Oma liisingufirma, suhteliselt odav kindlustus, toodete head omadused ja soodne hind, üsna lühike või koguni olematu tarnimisaeg, meeldiv ja asjatundlik teenindamine -- loetlevad nii firma esindajad kui automüügi asjatundjad Veho Eesti edu saladusi.
  Kadedad konkurendid lisavad, et kõige selle taga on Soome emafirma Veho Oy kaudu tulev finantstugi, mistõttu hinnaga mängimine lõhnab dumpingu järele. Soomlased ise hindavad Eesti «filiaali» sealmail asuvatest edasimüüjatest edukamaks.
  Kindlasti on tänagi mitu inimest, kellele ulatatakse uue Honda võtmed. Mart Kõpperi prognoos ütleb: aasta lõpuks müüakse siinsel turul vähemalt 1200 uut Honda sõidukit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Tallinna börs asus väikese käibega tõusma
Keskmisest väiksema käibega börsipäeval võttis Nasdaq Tallinn suuna ülespoole, kerkides 0,46%.
Keskmisest väiksema käibega börsipäeval võttis Nasdaq Tallinn suuna ülespoole, kerkides 0,46%.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Elektribörsilt kadus sanktsioonide tõttu Vene ettevõte
Venemaa ettevõte Inter RAO kadumine Nord Pooli elektribörsilt mõjutab kõige enam Leedut, aga ka Läti ja Eesti äripartnereid.
Venemaa ettevõte Inter RAO kadumine Nord Pooli elektribörsilt mõjutab kõige enam Leedut, aga ka Läti ja Eesti äripartnereid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.