10. august 1997 kell 22:00

Rabatakse Hondasid

- Kõige suurem teene selles, et juulis müüdi Eestis esmakordselt üle 1000 uue sõiduauto, on aktsiaseltsil Veho Eesti. Nende Hondasid oli 1162 uue sõiduki seas 201, mis tähendab, et iga päev sõitis firmast välja kümmekond uut autot. Eeskätt Honda Civicut.

«Me pole väga suurt reklaami teinud, vastasel korral ei jõuaks me autosid müüagi,» tõdeb aktsiaseltsi direktor Mart Kõpper.

Firmast Eurostop MKO välja kasvanud Veho Eesti tõus algas mullu kevadel, kui avati uus müügisalong. 1994. aastal 42, 1995. aastal 82 ja 1996. aasta algul 13-14 uut autot kuus müünud firma «saaginumbrid» hakkasid jõudsalt kasvama: aprillis 36, mais juba 64 autot jne. Mõne kuu eest jõuti kolmekohalise numbrini ning juulis püstitati üldise autoostulaine harjal firma rekord -- 201 uut Hondat kuus. Väidetavalt ilma mingi hankekonkursi võiduta.

Üle 90 protsendi autodest on firma müünud liisinguga. Oma liisingufirma, suhteliselt odav kindlustus, toodete head omadused ja soodne hind, üsna lühike või koguni olematu tarnimisaeg, meeldiv ja asjatundlik teenindamine -- loetlevad nii firma esindajad kui automüügi asjatundjad Veho Eesti edu saladusi.

Kadedad konkurendid lisavad, et kõige selle taga on Soome emafirma Veho Oy kaudu tulev finantstugi, mistõttu hinnaga mängimine lõhnab dumpingu järele. Soomlased ise hindavad Eesti «filiaali» sealmail asuvatest edasimüüjatest edukamaks.

Kindlasti on tänagi mitu inimest, kellele ulatatakse uue Honda võtmed. Mart Kõpperi prognoos ütleb: aasta lõpuks müüakse siinsel turul vähemalt 1200 uut Honda sõidukit.

Hetkel kuum