14. august 1997 kell 22:00

E-maili saab saata faksi kaudu

Faksi serveri miinimumkonfiguratsioon:

- Pentium-tüüpi protsessor

- Operatiivmälu: 32 MB

- Vaba ruumi kõvakettal: 50 MB

- Windows NT 4.0

- U.S. Robotics tüüpi faksmodem

- Eesti turule on tulnud uus faksisüsteem, mis võimaldab elektronposti saata faksi kaudu. Faksisüsteemi kasutaja saab valida, kas kiri saata elektronposti või faksiga ning see omakorda võimaldab kiirelt suhelda eri eelistusi omavate äripartneritega.

Uusim tehnoloogia kasutab graafilist kasutajaliidest ning server töötab Windowsi keskkonnas, mis omakorda teeb kasutajale süsteemi haldamise lihtsaks. Faksisüsteemi saab kasutada igast personaalarvutist (Windows, OS/2 Waro, DOS jne), mille jaoks on olemas elektronposti saatmise programm. Kirjad koostatakse arvutis, kasutades selleks elektronposti tarkvara (Eudora, Pegaus, Microsoft, Netscape jne) või Windowasi programme (MS Office, Word Perfect, Lotus Smart Suit jne). Kasutaja valib saatmisviisi, sisestades adressaadi e-posti aadressi või faksinumbri ning vajutab postitamise nupule. Faksisüsteemi server töötab Windows NT 4.0 keskkonnas ja seega võimaldab kiiresti fakse saata. Faksisüsteem ei eelda, et on Interneti ühendus. Süsteem sobib nii väikesesse firmasse kui ka suurde.

Hetkel kuum