• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere lihakombinaat on kasumini jõudnud

  Maspanovi kinnitusel on ettevõte umbes miljoni krooniga selle aasta kasumiprognoosist ees. Selleks aastaks prognoosib Rakvere 12,3 miljoni kroonist kasumit, ettevõtte poolaasta kahjum oli 2,8 miljonit krooni.
  Aasta lõpuks prognoosib Rakvere lihakombinaat 21% käibe kasvu võrreldes möödunud aastaga. Maspanovi sõnade kohaselt püsib ettevõte planeeritud graafikus.
  Kombinaadi seitsme kuu netokäive oli 356,1 mln krooni, mis on ligi viiendiku võrra suurem kui mullu samal perioodil. Rakvere juuli kasum oli 4,8 mln ja netokäive 62 mln krooni.
  Seitsme kuuga tootis Rakvere lihakombinaat 9400 tonni valmistooteid ja 1300 tonni pooltooteid. Toodangu maht peaks Maspanovi kinnitusel kasvama sel aastal kümnendiku võrra, kasv saavutatakse peamiselt ekspordi arvel. Eelmisel aastal tootis kombinaat 18 000 tonni liha ja lihasaadusi.
  Maspanov ütles, et kuna suur osa Eesti siseturust on Rakvere käes, näeb ta kombinaadi põhilist kasvuruumi toodangu ekspordis. Rakvere kombinaat ekspordib praegu umbes 10% toodangust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Aasia turud jätkasid langust
Aasia turud jätkasid langust, sest investorid kardavad jätkuvalt kinnisvaraarendaja Evergrande pankrotti, mis võib mõjutada kogu maailma majandust ja finantssüsteemi, vahendab Reuters.
Aasia turud jätkasid langust, sest investorid kardavad jätkuvalt kinnisvaraarendaja Evergrande pankrotti, mis võib mõjutada kogu maailma majandust ja finantssüsteemi, vahendab Reuters.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.