14. august 1997 kell 22:00

Tallinnas avatakse uus automaja

Tallinnas Mustamäe tee ja Kadaka tee nurgal avatakse täna ASide Noktett ja Salome Auto uus automaja, kus paikneb varuosade kauplus ja rehvitöökoda. ÄP

Daimler-Benz AG võtab tagasi 176 000 luksusklassi Mercedest probleemide tõttu autode pidurisüsteemis. Defekt seisneb selles, et pidurid võivad reageerida ülevõimendatult kergele pedaalipuudutusele. Sõidukid tuleks saata firmasse tagasi, kus neile paigaldatakse uued pidurisüsteemi osad.

Piduriprobleemid puudutavad mitut Mercedese mudit. Esmakordselt (1996. aastal) märgati probleemi S-klassi luksussedaani ja SL kabrioleti juures. Märtsis tuvastati viga E-klassi autode juures, juunis leiti viga ka C-klassi sedaani ja CLK kabrioleti juures. Reuter-BNS

Piirivalveamet ostab avaliku konkursi kaudu ligi seitsme miljoni krooni eest 20 uut maastikuautot. Konkursile esitasid oma pakkumuse Toyotasid müüv ELKE Auto ja Nissaneid müüv Fakto, ütles piirivalveameti hankeosakonna ülem Egon Müür.

Müüri sõnul ostab piirivalve autod liisinguga, mille tingimuste kohta ootab praegu firmadelt täpsemat teavet. Kokku läheb hange maksma ligi 7 miljonit krooni, ütles ta. Piirivalve tingimuste järgi peavad ostetavad maasturid olema sarnaste parameetritega nagu Nissan Patrolid, lisas Müür. Otsuse autode ostmise kohta teeb piirivalveamet augusti lõpuks. BNS

Nissani uus mahtuniversaal Elgrand, mille müügiga Jaapanis alustati mais, on saanud ootamatult hea vastuvõtu osaliseks. Algne plaan oli müüa 5000 autot kuus, kuid juba juuni keskpaigaks ületasid tellimused 17 000 auto piiri. ÄP

Venemaa kaalub riigi juhtiva autotootja AvtoVAZi võlgade tagasimaksmise tähtaja pikendamist.

Valitsusallikate teatel antakse ettevõttele 10 aastat ajapikendust võlgade maksmiseks. Selle aasta 1. jaanuaril võlgnes AvtoVAZ föderaaleelarvele 2,85 triljonit rubla, kohalikele eelarvetele 262,2 miljardit rubla ja pensionifondile 870,4 miljardit rubla.

Võlgade katteks emiteerib AvtoVAZ uusi aktsiaid, mis lähevad riigi kontrolli alla. Interfax-BNS

Hetkel kuum