17. august 1997 kell 22:00

Väärtpaberiinspektsiooni uus juht taotleb uut autot

Mägi ütles, et suutis läbirääkimistel rahandusminister Mart Opmanniga välja kaubelda kõrgema palga kui peadirektori ametile vastav 5780 krooni. Täpset summat ei nõustunud Mägi ütlema. Ta lisas, et väiksem palk poleks tal võimaldanud peret üleval pidada.

Mägi ütles, et taotleb ametisse asumisel uut autot, kuna inspektsiooni praegune kahest autost koosnev autopark vajab uuendamist. Mägi sõnul vajab üks auto väljavahetamist, kuna selle remondikulusid arvestades tuleb kasulikum uus auto osta. Selle auto asemele kavatseb Mägi taotleda uue auto ostmist, mis tohib seaduse kohaselt maksta kuni 188 000 krooni. Sellesse hinnaklassi kuuluvad näiteks Mitsubishi Lancer ja Nissan Almera.

«Mulle pole tarviski uhkemat autot. Selline väike keskauto on täitsa paras,» märkis Mägi.

Mägi ütles, et ei saa veel rääkida, kuidas hakkab uues ametis tegelema väidetavalt siseinfo põhjal toimunud tehingutega Rakvere lihakombinaadi ja Forekspanga aktsiatega. Mägi lausus, et ei taha oma plaane enne tutvustada, kui rahandusminister Mart Opmann on ta ametisse kinnitanud.

Rahandusministeeriumi avalike suhete juht Aili Ohlau ütles, et suure tõenäosusega kinnitab rahandusminister uue peadirektori ametisse käesoleval nädalal. Ohlau ütles, et rahandusminister Mart Opmann on Mägi ametisse kinnitamist pooldaval seisukohal ja tunnistab sellega Mägi kandidatuuri esitanud riigikantselei komisjoni valikut.

Mägi töötab kuni 1. septembrini maaelu arengu ja krediteerimise fondis laenuprojekti juhina. Inspektsioonis tööle asudes hakkab Mägi muu hulgas silma peal hoidma ligi 100miljonilise päevakäibega Tallinna börsil.

Tallinna väärtpaberibörsi juht Helo Meigas ütles, et väheste väärtpaberialaste kogemustega Marek Mägi kinnitamist inspektsiooni peadirektori kohale ei saa kritiseerida enne, kui Mägi pole oma võimeid selles ametis näidanud. Meigas lisas, et seetõttu võib viibida uue juhi sisuline panus.

Kuid Meigas prognoosis, et uue peadirektori vähene kogemus ei kujuta Eesti väärtpaberiturule ohtu. Tema sõnul nõuab börs ettevõtete kohta piisaval hulgal andmeid, et ettevõtete tegevus oleks vajalikult läbipaistev.

Hetkel kuum