• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus mitme protsessoriga server

  Protsessor:- kaks 200 MHz Pentium Pro 256 KB cache
  Mälu:- 64 MB ECC (Error Checking and Correcting)
  Kõvaketas:- 2 GB hot-plug SCSI
  Integreeritud kontrollerid:- kaks Ultra/Wide SCSI
  Flopiseade:- 3,5» (1,44 MB)
  Võrguadapter:- 100 MB/s PCI
  Hind:- 246 000 krooni (käibemaksuga)
  NCR Corporationil on valminud uus suure jõudlusega sümmeetriline multiprotsessor (SMP) server S46. NCR S46 on mõeldud suurtele asutustele, mis kasutavad suure jõudlusega infomahukaid rakendusprogramme ja andmebaase, samuti on S46 sobiv fail- ja printserveriks, Interneti ja intraneti serveriks.
  Laiendusvõimalused on serveril head ja neid saab teostada lihtsalt ja väheste lisakulutustega. Serveri suure jõudluse tagavad 1--4 Intel Pentium Pro 200 MHz protsessorit 256 KB või 512 KB vahemäluga, 512 KB Flash BIOS, kaks PCI siini ja kaks integreeritud Ultra Fast Wide SCSI kontrollerit.
  Kuni kuue 2 GB, 4 GB või 9 GB hot plug kõvakettaga võib sisemist kõvakettamahtu tõsta kuni 54 GBni. Serveri ECC mälu on laiendatav kuni 2 GBni, kaardipesi on kokku 10 (6 PCI ja 4 EISA). Serveril on 4 5,25» seadmepesa, mis toetavad muu hulgas 4/8 MB SCSI DAT, 1 GB QIC Tape, 15/30 GB ja 20/40 GB DLT ning 8 mm lindiseadet. Samuti on S46 serveriga tagatud, et BIOS ja reaalaja kell taluvad aastatuhande vahetumist.
  Operatsioonisüsteemidest on toetatud Windows NT, NCR UNIX SVR4, IBM OS/2 SMP, SCO Open Server ja SCO UNIX.
  Suure töövõimeaja ja usaldatavuse tagavad käigultvahetatavad kõvakettad, veakontrolli-parandusega operatiivmälu, sisemise ja välise RAI tugi, lisatoiteplokk ning kaugkontrolli ja -juhitavust võimaldav Server Management süsteem. Veakindlust tõstab veelgi klasterdamist võimaldav LifeKeeper tarkvara, mis märkab töös esinevaid häireid, suunab rakendused teisele serverile ja hiljem tagastab töötava serveri klastrisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.