• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buba ei muutnud intressimäärasid

  Eilse päeva põhisündmus valuutaturgudel oli kahtlemata Saksamaa liidupanga otsus jätta intressimäärad muutmata. Turgusid kaua pinges hoidnud otsuse teatavaks saamine vallandas kasumivõtmise, viies dollari kursi pärastlõunastel Euroopa turgudel tunduvalt allapoole.
  Diilerite sõnul käitus turg vastavalt tüüpilisele liikumismallile -- «osta kuulujutu peale ja müü fakti peale». Ennelõunal 1,856 marga tasemel liikunud dollar hakkas pärast otsuse teatavaks saamist kiiresti langema ja oli kella 17.30 Eesti aja järgi 1,846 marga tasemel.
  Kuigi Buba jättis eile intressimäärad muutmata, ei andnud ta kommentaare repomäärade võimaliku muutmise kohta, jättes endale õiguse teatada uued repomäärad alles oksjonipäeval. Diilerite sõnul jättis keskpank endale sellega võimaluse repomäära tihedamini tõsta. Repomäära määravad oksjonid toimuvad igal teisipäeval ja diilerite sõnul muudab olukord, kus intressimäär võib iga nädal muutuda, turu palju volatiilsemaks.
  Saksa majandusuuringute instituudi IFO ennustuste kohaselt tõstab Bundesbank tähtsamaid intressimäärasid 1998. aasta alguses umbes 50 baaspunkti võrra.
  Nii Soome mark kui Rootsi kroon liikusid eile dollari vastu sarnaselt Saksa margaga. Hommikupoole maksis dollar Euroopa turgudel 5,535 FIMi ja 8,07 SEKi. Pärast Buba otsuse teatavakssaamist kukkusid kursid 5,508 FIM/USD-le ja 8,02 SEK/USD-le.
  Moskva pankadevahelisel valuutaturul fikseeriti rubla/ dollari kursiks eile 5825 RUR/USD, mis on 10 rubla rohkem kui üleeile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.