• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taani jääb eikellegimaale

  Ekspediitorile esitatud veotingimused:
  32 euroaluse puittoodete koorma kaal on 23,5 tonni. Transporti vajatakse iga nädala kolmel esimesel päeval. Seega tuleb iga kuu Viljandist Odensesse transportida 12 koormat.
  NBI Ekspeditsioon
  Hind:- 17 000 kr
  Tarnetingimused:- EXW Viljandi--DDU Odense
  Etteteatamisaeg:- 3--5 päeva
  Veoaeg:- 3--4 päeva
  Maksetähtaeg:- kauba saamisel
  EE Trans
  Hind:- 20 000 kr
  Tarnetingimused:- FCA Viljandi
  Etteteatamisaeg:- 2 päeva
  Veoaeg:- 5 päeva
  Maksetähtaeg:- 14 päeva
  Võru Trans
  Hind:- 20 500 kr
  Tarnetingimused:- FCA Viljandi--DDU Odense
  Etteteatamisaeg:- 2 päeva
  Veoaeg:- ca- 4 tööpäeva
  Maksetähtaeg:- lepingu korral 14 päeva
  Nurk TS
  Hind:- 22 800 kr
  Etteteatamisaeg:- 2--3 päeva
  Veoaeg:- ca- 5 päeva
  Maksetähtaeg:- kokkuleppel
  Ekspertarvamus
  Eestist välja koormatele peaks olema suhteliselt kerge leida veolahendeid. Paraku on Taani piirkond, mis jääb kahe enamsõidetava majandusregiooni, Rootsi--Norra ning Põhja-Saksamaa, vahele. Seega asub Taani valdava osa siinsete vedajate seisukohast vaadatuna ääremaal, sest enamik ühes regioonis tavapäraselt sõitvatest firmadest ei huvitu teise regiooni pakkumistest. Põhjus -- võimaliku tagasikoorma järele tuleb tõenäoliselt sõita mõnisada kilomeetrit.
  Antud juhul on põnevalt odava lahenduse välja pakkunud NBI Ekspeditsioon. Professionaalsele ja laialdaste kontaktidega firmale võib selline pakkumine olla tõepoolest jõukohane. Ise pean ladusamaks ca 600 krooni kõrgemat pakkumist. Ei saa unustada, et veetav kaubakogus vajab minimaalselt 13,4 meetri pikkust haagist.
  Ülejäänud firmad võiksid küsitava hinna sees pakkuda ka lisateenuseid, näiteks deklaratsiooni ja/või muude veoks vajalike dokumentide vormistamist. Ehk tuleb alternatiivina kõne alla ka mõningane leplikkus, kui klient lükkab lepingujärgse laadimise ühe päeva võrra edasi, sest tootmine ei suju täpselt nii, nagu planeeritud.
  Marsruudi valikul oletan kümnendikul huvilistest võimalikku teed läbi Rootsi, teine kümnendik võib minna praamiga ning ülejäänud kasutavad ehk triviaalset maismaatrassi.
  Üldise veoturu foonil on tegemist vaieldamatult tellijale mõnusa ärisuhtega. Sellest tulenevalt söandan paljude vedajate nimel edu soovida eksportivatele ettevõtetele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.