27. august 1997 kell 22:00

Janek Mäggi fenomenist

Selle aasta alguses sai Äripäeva pangandusreporter Janek Mäggi tööpakkumise, millest oli raske keelduda. Ühispank tegi 23aastasele Janekile ettepaneku asuda panga asepresidendiks ja avalike suhete juhiks.

Esimese hooga kargas energiline noormees turja Tallinna Panga juhile Guido Sammelseljale. Juba Äripäeva ajal oli Janek teinud tublit tööd Sammelseljale ebameeldivate faktide kogumisel. Nüüd paiskus see informatsioon Sammelselja selga juba Ühispanga seisukohana.

Majandusajakirjanikud olid ekstaasis -- juba mitu aastat ei olnud kaks panka teineteist nii teravalt rünnanud kui Sammelselja ja Mäggi vahelises sõnasõjas. Mõlemat panka kompromiteerivaid fakte langes rahena. Oli, millest kirjutada.

Huvitaval kombel on Janeki avatud, otsekohene ja emotsionaalne stiil suhtlemisel avalikkusega hakanud levima ka teistesse pankadesse. Heaks näiteks on Hansapanga finantstoodete juhi Tõnis Haaveli poolt üleeile Ühispanga aadressil tehtud süüdistused. Neis on juba mäggilikku hõngu!

Loomulikult ei jäänud Ühispanga pullid Haaveli lehvitatud punast rätikut tuhmi pilguga jõllitama. Eilsel pressikonverentsil tõsteti Hansapank kõrgele sarvede otsa ja püüti tema sisikonnast üht-teist välja raputada.

Julgen väita, et ka Äripäeval on olnud tagasihoidlik osa Janeki isiku kujunemises, mis mehe noorust arvestades pole kindlasti veel lõppenud. Tundub nii, et Äripäeva poolt Eesti kommertspankadesse külvatud seeme on langenud viljakale pinnasele. Senine kammitsetud ja jahe suhtlemisviis on asendumas soojade ja energiliste avaldustega. Jõudu ja edu teile, pankurid, uuel teel! Ja ärge unustage, meie, ajakirjanikud, oleme alati teie käeulatuses, kui soovite teha mõne intrigeeriva avalduse konkurendi aadressil.

Hetkel kuum