Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvesteeringud Venemaale kasvavad

  Mullu sama ajaga võrreldes on välisinvesteeringute üldmaht kasvanud üle kolme korra. Tänavu kuue kuuga paigutati Venemaa majandusse väliskapitali rohkem kui terve eelmise aasta jooksul. 1995. aastal sai Venemaa majandus välisinvesteeringuid 2,8 miljardit dollarit ning 1996. a 6,5 miljardit dollarit.
  Otseinvesteeringuid on tänavu Vene majandusse tehtud 2,179 mld dollarit, portfelliinvesteeringuid 137,3 miljonit dollarit, muid investeeringuid (kaubanduskrediite, pangahoiuseid) 4,35 miljardit dollarit.
  Tööstusse on tänavu investeeritud 1,2 miljardit dollarit, sellest 43% on otseinvesteeringud. Otseinvesteeringud tehti peamiselt toiduainetööstusse, kütusetööstusse, musta metallurgiasse, metsa-, puidutöötlemis- ja paberitööstusse.
  Oluliselt on suurenenud väliskapitali juurdevool rahandus-, krediidi- ja kindlustussektorisse, pensionifondidesse, reklaami- ja audiitorfirmadesse. Nendesse ettevõtlussektoritesse investeeriti tänavu 5,024 miljardit dollarit.
  95,6% kõigist välisinvesteeringutest on Venemaale tulnud kümnest arenenud tööstusriigist. Liidriks on kapitalimahutuste poolest Holland, kust tänavu on Venemaale tehtud investeeringuid 1,98 miljardit dollarit ehk 29,7% kõigist investeeringutest. USA on tänavu Vene majandusse investeerinud 1,6 miljardit dollarit (24,2%), ?veits 1,097 miljardit (16,5%), Suurbritannia 838,5 miljonit (12,6%) ja Saksamaa 418,4 miljonit dollarit (6,3%).
  Kõrvuti dollariinvesteeringutega suureneb ka välismaalt tulevate rublainvesteeringute maht. Tänavu on välisriigid investeerinud Vene majandusse 6,277 triljonit rubla, sellest otseinvesteeringuid oli 3,591 triljonit, portfelliinvesteeringuid 1,776 triljonit ja muid investeeringuid 909,4 miljardit rubla. INTERFAX-BNS
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
USA tugev tööjõuturg pani aktsiaturud langema
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Eelmise aasta küberprohmakad: lekkisid nii Smartpost kui ka pangad Libaarved viisid firmadest kümneid tuhandeid eurosid
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.