• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peataja Lepikson

  Esmaspäeval lõppes (loodetavasti) periood, mil mitu asekantslerit seadust eirates tulundusettevõtte nõukogusse kuulusid.
  Segane seos siseminister Robert Lepiksoni ja Eesti Ühispanga nõukogu vahel ei luba aga teemat veel maha matta.
  Tallinna linnapeana 12. aprillil nõukogu liikmeks saanud Lepikson on enda sõnade kohaselt oma töö panga nõukogus vabatahtlikult peatanud, kirjutab Postimees. Kuid seadusetundjate silmis ei ole avaldus tegevuse peatamise kohta aktsiaseltsi nõukogus juriidiliselt kuigi vettpidav. On aga ilmne, et nii korruptsioonivastase seaduse kui vabariigi valitsuse seaduse järgi Lepikson nõukogusse kuuluda ei tohi.
  Justiitsministeerium võiks välja töötada Eesti Vabariigi peatamise seaduse, kus oleks sätestatud, kas igasugused vabatahtlikud ja sunniviisilised peatamised ka midagi tähendavad. Lepiksoni kui tuntud ja tunnustatud vabatahtliku peataja asjatundlik nõu kulub seejuures kindlasti marjaks ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.