• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa töötus pärastsõja kõrgeim

  Eile langes dollar kolme jeeni võrra 118,40 JPY/USDni pärast Financial Times'is avaldatud artiklit, kus tsiteeriti USA aserahandusminister Lawrence Summersit, kes väljendas muret USA-Jaapani pingete kasvamise kohta.
  Aseminister heitis ette Jaapani loidu tegutsemist sisemaise tarbimise stimuleerimisel, mis aitaks kaasa saareriigi kaubandusülejäägi vähenemisele USAga. Summers lubas küsimuse tõstatada kuu lõpul toimuval juhtivate töösusriikide (G7) ja rahvusvahelise valuutafondi kogunemisel Hongkongis, kus ta kohtub oma Jaapani kolleegidega. Analüütikute hinnalgul reageerisid turud veidi üle, sest USA aseministri kõnes ei olnud mitte midagi uut, ja uskusid, et dollarit peatselt jälle kosub. Turud ei jälgi niivõrd poliitilisi suhteid USA ja Jaapani vahel kui saareriigi olulisemaid majandusnäitajaid -- juulikuu jooksevkonto suurus, mis avaldatakse täna ja teise kvartali rahvuslik koguprodukt (avaldatakse homme).
  Eile avaldati ka ametlikult Saksamaa tööpuuduse kasv juulis (49 000 võrra, mis tõstis tööpuudusindeksi 11,4 protsendini) -- kõrgeim tööpuuduse tase pärast Teist maailmasõda. Avaldatud näitajad viisid küll dollari kursi Saksa marga suhtes veidi üles (veidi alla 1,81 DEMi e 14,48 krooni), tõus ei olnud aga siiski liiga tugev, sest andmed lekkisid avalikkuse ette juba esmaspäeval ning turud olid sellega juba arvestanud. Eile õhtul oli dollari kurss 1,8096 DEMi e 14,48 krooni.
  FIM ja SEK liikusid eile kitsastes piirides -- eileõhtused kursid olid vastavalt 2,675 ja 1,857 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.