• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa töötus pärastsõja kõrgeim

  Eile langes dollar kolme jeeni võrra 118,40 JPY/USDni pärast Financial Times'is avaldatud artiklit, kus tsiteeriti USA aserahandusminister Lawrence Summersit, kes väljendas muret USA-Jaapani pingete kasvamise kohta.
  Aseminister heitis ette Jaapani loidu tegutsemist sisemaise tarbimise stimuleerimisel, mis aitaks kaasa saareriigi kaubandusülejäägi vähenemisele USAga. Summers lubas küsimuse tõstatada kuu lõpul toimuval juhtivate töösusriikide (G7) ja rahvusvahelise valuutafondi kogunemisel Hongkongis, kus ta kohtub oma Jaapani kolleegidega. Analüütikute hinnalgul reageerisid turud veidi üle, sest USA aseministri kõnes ei olnud mitte midagi uut, ja uskusid, et dollarit peatselt jälle kosub. Turud ei jälgi niivõrd poliitilisi suhteid USA ja Jaapani vahel kui saareriigi olulisemaid majandusnäitajaid -- juulikuu jooksevkonto suurus, mis avaldatakse täna ja teise kvartali rahvuslik koguprodukt (avaldatakse homme).
  Eile avaldati ka ametlikult Saksamaa tööpuuduse kasv juulis (49 000 võrra, mis tõstis tööpuudusindeksi 11,4 protsendini) -- kõrgeim tööpuuduse tase pärast Teist maailmasõda. Avaldatud näitajad viisid küll dollari kursi Saksa marga suhtes veidi üles (veidi alla 1,81 DEMi e 14,48 krooni), tõus ei olnud aga siiski liiga tugev, sest andmed lekkisid avalikkuse ette juba esmaspäeval ning turud olid sellega juba arvestanud. Eile õhtul oli dollari kurss 1,8096 DEMi e 14,48 krooni.
  FIM ja SEK liikusid eile kitsastes piirides -- eileõhtused kursid olid vastavalt 2,675 ja 1,857 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.