• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiffany otsib pääsu pankrotist

  Mariann Tampuu esitas eelistungil koos oma juriidilise nõustajaga ettepaneku sõlmida pankrotiseaduse paragrahvi 15 kohaselt kommertspandi leping reisibürooga Wris dokumentaalselt tõestatud Tiffany vara ja selle bilansilise väärtuse kohta, rääkis võlgade sissenõudmise firma Intrum Justitia jurist Ivar Tammemäe. Ta lisas, et kommertspandi lepingu sõlmimise järel oleks Wris võinud pankrotiavalduse tagasi võtta.
  Tiffany ajutise pankrotihalduri Aivar Leismanni sõnul on Tiffanyl põhivara ja sularaha pangakontol maksimaalselt 200 000 krooni eest, välja selgitatud võlgnevus on aga 1,5 mln krooni.
  Kuna olemasoleva vara ja sularahaga pole võimalik võlgu katta, taotles ajutine pankrotihaldur eelistungil Tiffany pankroti väljakuulutamist.
  Reisibüroo Wris tegevdirektori Erki Urva sõnul ei ole Wris huvitatud kommertspandi lepingu sõlmimisest, kuna pankrotiavalduse esitamisel ei pidanud Wris silmas ainult enda, vaid ka teiste Eesti reisibüroode huvisid.
  Kohus leidis, et kui võlgnik soovib pankrotiseadusega antud õigusi kasutada, antakse talle kuni 2. oktoobrini võimalus välja pakkuda maksegraafikud, võlgade kustutamise viisid ja meetodid, lausus Ivar Tammemäe. «Juhul kui Tiffany seda ei tee, tahaks loota, et 2. oktoobril kuulutatakse välja Tiffany pankrot,» lisas ta.
  Tammemäe sõnul on Tiffanyle esitatud võlanõudeid alates Dubaist, Rootsist ja Soomest, rääkimata Eesti klientidest. Tiffany vastu on Eesti turismi-, lennu- ja laevafirmad esitanud nõudeid kokku 1,5 mln krooni eest, tegelik võlasumma võib Tammemäe sõnul olla aga tunduvalt suurem. Eestis on Tiffany kõige suurem võlausaldaja lennufirma Finnair Eesti kontor enam kui 400 000 krooniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.