• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereide odav plaan Ukrainas

  «Kahekümne viie miljoni krooni eest saaks ehitada ehk piima ümberpakkimise angaari,» väitis Oliver Kruuda. Samas tunnistas ta, et Ühinenud Meiereid on kombinaadi ehitamise Ukrainasse väga õigesti ajastanud.
  Ühinenud Meiereide juhatuse esimehe Aivar Pärgmäe sõnul rajab ettevõte Ukrainasse umbes sama suure tehase kui Rakvere piimakombinaat, st 100--150 miljoni kroonise aastakäibega tehase. Keskendume hapendatud toodete ja või tootmisele, lisas Pärgmäe.
  Pärgmäe ei nõustunud ütlema, kuhu Ühinenud Meiereid piimakombinaadi rajab. Ta ütles vaid, et Ukrainas on reaalne sõlmida maaostuleping lähema kuu aja jooksul. «Praegu näib see väga reaalne, aga peab siiski arvestama, et Ukraina on imedemaa,» lausus Pärgmäe.
  Ukrainas maad ostma volitatud ASi Mulgi Meier juhatuse esimees Andres Vinni ütles, et kohtub Ukraina partneritega sel nädalal ja loodab nädala lõpus sõlmida tehase krundi ostu lepingu.
  Oliver Kruuda sõnul on õigem rajada Ukrainasse oma tehas kui erastada seal mõni piimakombinaat. «Ukraina kombinaadid on väga suured ja töötajaid on seal tuhande ümber,» rääkis Kruuda. «Tänapäeval pole mõtet nii palju inimesi tööl pidada.» Tallinna piimatööstusel ebaõnnestus plaan erastada Ukrainas mõni piimakombinaat ja ettevõte võib seetõttu oma Ukraina projektist loobuda.
  Aivar Pärgmäe ütles, et Ühinenud Meiereide plaan rajada Moskvasse oma piimakombinaat nurjus, sest Vene partner ei pidanud kinni esialgsetest kokkulepetest.
  Ühinenud Meiereide eelmise aasta netokäive oli 1,05 mld krooni. Selle aasta konsolideeritud käibeks prognoosib ettevõte 1,7 mld krooni ja kasumiks üle 20 mln krooni. 95% kasumist kavatseb Ühinenud Meiereid teenida ekspordist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.