• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereide odav plaan Ukrainas

  «Kahekümne viie miljoni krooni eest saaks ehitada ehk piima ümberpakkimise angaari,» väitis Oliver Kruuda. Samas tunnistas ta, et Ühinenud Meiereid on kombinaadi ehitamise Ukrainasse väga õigesti ajastanud.
  Ühinenud Meiereide juhatuse esimehe Aivar Pärgmäe sõnul rajab ettevõte Ukrainasse umbes sama suure tehase kui Rakvere piimakombinaat, st 100--150 miljoni kroonise aastakäibega tehase. Keskendume hapendatud toodete ja või tootmisele, lisas Pärgmäe.
  Pärgmäe ei nõustunud ütlema, kuhu Ühinenud Meiereid piimakombinaadi rajab. Ta ütles vaid, et Ukrainas on reaalne sõlmida maaostuleping lähema kuu aja jooksul. «Praegu näib see väga reaalne, aga peab siiski arvestama, et Ukraina on imedemaa,» lausus Pärgmäe.
  Ukrainas maad ostma volitatud ASi Mulgi Meier juhatuse esimees Andres Vinni ütles, et kohtub Ukraina partneritega sel nädalal ja loodab nädala lõpus sõlmida tehase krundi ostu lepingu.
  Oliver Kruuda sõnul on õigem rajada Ukrainasse oma tehas kui erastada seal mõni piimakombinaat. «Ukraina kombinaadid on väga suured ja töötajaid on seal tuhande ümber,» rääkis Kruuda. «Tänapäeval pole mõtet nii palju inimesi tööl pidada.» Tallinna piimatööstusel ebaõnnestus plaan erastada Ukrainas mõni piimakombinaat ja ettevõte võib seetõttu oma Ukraina projektist loobuda.
  Aivar Pärgmäe ütles, et Ühinenud Meiereide plaan rajada Moskvasse oma piimakombinaat nurjus, sest Vene partner ei pidanud kinni esialgsetest kokkulepetest.
  Ühinenud Meiereide eelmise aasta netokäive oli 1,05 mld krooni. Selle aasta konsolideeritud käibeks prognoosib ettevõte 1,7 mld krooni ja kasumiks üle 20 mln krooni. 95% kasumist kavatseb Ühinenud Meiereid teenida ekspordist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.