29. september 1997 kell 22:00

Pirita rannahoone peale tulevad bürood

Hage kinnitas, et nõudlus nende pindade järele on suur, kuid eellepinguid firmadega veel sõlmitud pole. Samuti pole teada, millise hinnaga bürood välja renditakse. Kontoriruumid peaksid valmima järgmise aasta suveks.

Pirita rannahoone kahe tiiva peale kontorite ehitamine läheb maksma kuni 13 miljonit krooni, kolmandiku ehitusmaksumusest finantseerib Pirita Rannahoone AS omavahenditest, ülejäänud summa saadakse laenuga. Hage sõnul peaks investeering end ära tasuma 5--7 aastaga.

Kinnisvarabürood peavad kohta soodsaks ning leiavad, et büroopinnad on ainuke võimalus rannahoonele ehitatava kolmanda korruse ärakasutamiseks.

Seal on ilus vaade, koht asub linnale suhteliselt lähedal, samuti on seal kümme kuud aastas hea parkimisvõimalus, ütles Hillar Viks endanimelisest kinnisvarabüroost. Rannahoone tulevasteks rentnikeks sobiksid eelkõige firmad, kus ei käi palju ühekordseid kliente, näiteks sobiks sinna maamõõdubüroo, lausus ta. «Muidugi, rendihinnaga ei tohi nad vaatamata oma eelistele üle pingutada,» lisas Viks.

Kinnisvarafirma Uus Maa büroopindade maakler Üllar Aedna ütles, et kui nõudlus selliste pindade järele on olemas ning eellepingud tulevaste rentnikega sõlmitud, on asi väga perspektiivikas.

«Büroopinnad on ainuke võimalus, sest kaubanduspindade jaoks oleks kolmas korrus juba liiga kõrge,» ütles Aedna. «Nende idee on igal juhul üllatav,» lisas ta.

Pirita Rannahoone ASi tegevdirektor Tõnu Laarits ütles, et bürood ehitatakse rannahoone tiibade peale selleks, et ühtlustada hoone vajumist.

«Rannahoonesse on küsitud ka kortereid, aga kuna majaalune maa on erastatud kui ärimaa, ei saa me siia praegu kortereid ehitada,» rääkis Laarits.

Hetkel kuum