• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Üüri piirmäär tuleb kaotada

    Eile teatas majandusminister Jaak Leimann, et valitsus kavatseb järk-järgult kaotada korteriüüri piirmäärad. Sellise sammu peaks valitsus astuma kiiremas korras ja piirmäär tuleks kaotada kohe. Kui enamikus eluvaldkondades toimib turumajandus, siis elamumajanduses see kehtivate seaduste kohaselt nii ei ole. Maja omanikule on ette kirjutatud üüri piirmäär. Tallinnas on üüri ülemmääraks kehtestatud 8 krooni ruutmeeter. Tallinna kesklinnas algab näiteks kolmetoalise korteri ruutmeetri üür aga 100 kroonist. Väiksem on vahe Tartus, kus linnavolikogu kavatseb üüri piirmäära kaotada. Tartus on piirmäär 5 krooni ruutmeeter, kuid kinnisvaraturul on kolmetoalise korteri ruutmeetri üür 30--40 krooni. Korteriüüri määramine peab olema korteri omaniku asi. Kui riik võtab endale õiguse kehtestada üüri piirmäär, siis peaks ta võtma endale ka kohustuse osaliselt kompenseerida omanikule maja remondiks tehtud kulud.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.