14. oktoober 1997 kell 22:00

Üüri piirmäär tuleb kaotada

Eile teatas majandusminister Jaak Leimann, et valitsus kavatseb järk-järgult kaotada korteriüüri piirmäärad. Sellise sammu peaks valitsus astuma kiiremas korras ja piirmäär tuleks kaotada kohe. Kui enamikus eluvaldkondades toimib turumajandus, siis elamumajanduses see kehtivate seaduste kohaselt nii ei ole. Maja omanikule on ette kirjutatud üüri piirmäär. Tallinnas on üüri ülemmääraks kehtestatud 8 krooni ruutmeeter. Tallinna kesklinnas algab näiteks kolmetoalise korteri ruutmeetri üür aga 100 kroonist. Väiksem on vahe Tartus, kus linnavolikogu kavatseb üüri piirmäära kaotada. Tartus on piirmäär 5 krooni ruutmeeter, kuid kinnisvaraturul on kolmetoalise korteri ruutmeetri üür 30--40 krooni. Korteriüüri määramine peab olema korteri omaniku asi. Kui riik võtab endale õiguse kehtestada üüri piirmäär, siis peaks ta võtma endale ka kohustuse osaliselt kompenseerida omanikule maja remondiks tehtud kulud.

Hetkel kuum