20. oktoober 1997 kell 22:00

Nõmmel hoitakse oma varal silma peal

TURVALISUSE ASTE

Üldiselt väga turvalise ja mõnusa elukeskkonnaga Nõmme aedlinnal on nagu igal teiselgi paikkonnal omad mädapaised. Nõmme politseikomissar Leo Glückmann selgitas, et kurikuulsamad kohad on Liiva ja Männiku. Kuigi Nõmmel pole kunagi olnud tööstust, rajati siia nõukogude ajal gigantseid laokomplekse, millega praegu ei osata õieti midagi peale hakata. Praegu seal tegutsevatele kaubahoovidele ja hulgiladudele käib kunagi rajatud mastaapsete objektide turvalisuse tagamine hetkel üle jõu.

Hulgikaubanduses on «kõike palju», sellel on oma spetsiifika, nagu ütles ASi Liiva P&K juht Toivo Külaviir. Hulgikaubanduses ei peeta varasteks näiteks vanureid, kes laoterritooriumit läbides korvi täidavad. Õnneks ei toimu Nõmme baasides hulgivargusi rohkem kui kusagil mujal Tallinnas, arvas Toivo Külaviir. Kuid müügipinna rentnikke näiliselt optimistlik olukord ei rahulda, pidevast vargusehirmust vabastab siiski vaid korralik valve.

Põline Nõmme elanik, kes võtab aktiivselt osa kohaliku heakorra seltsi tegevusest, kuulub korrakaitse komisjoni ja võitleb Nõmme linna staatuse eest, ilmselt «ääremaa» probleemidega kokku ei puutu. Kuid ka linnaosa südames võiks alati parem olla. Kui kuritegevus Nõmmel üldiselt väheneb, siis seda kurjakuulutavamalt paistab silma autovarguste suur hulk. Leo Glückmann selgitas, et terves Nõmme linnaosas, mille pindala on üle 28 km², pole ühtegi valvatavat parklat.

Kuigi alati võib parem olla, tuleb linnaosa turvalisusega üldjoontes rahule jääda, sest näiteks varguste vastu võidelda ja oma vara valvata on Nõmmel raske. Otsustage ise -- Nõmmel on 36 000 elaniku peale 600 maja, Lasnamäel 110 000 elaniku kohta 60 maja. Kuid kuritegevus kasvas Nõmmel tänavu 9 kuuga vaid 0,5%.

Hetkel kuum