• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõmmel hoitakse oma varal silma peal

  TURVALISUSE ASTE
  Üldiselt väga turvalise ja mõnusa elukeskkonnaga Nõmme aedlinnal on nagu igal teiselgi paikkonnal omad mädapaised. Nõmme politseikomissar Leo Glückmann selgitas, et kurikuulsamad kohad on Liiva ja Männiku. Kuigi Nõmmel pole kunagi olnud tööstust, rajati siia nõukogude ajal gigantseid laokomplekse, millega praegu ei osata õieti midagi peale hakata. Praegu seal tegutsevatele kaubahoovidele ja hulgiladudele käib kunagi rajatud mastaapsete objektide turvalisuse tagamine hetkel üle jõu.
  Hulgikaubanduses on «kõike palju», sellel on oma spetsiifika, nagu ütles ASi Liiva P&K juht Toivo Külaviir. Hulgikaubanduses ei peeta varasteks näiteks vanureid, kes laoterritooriumit läbides korvi täidavad. Õnneks ei toimu Nõmme baasides hulgivargusi rohkem kui kusagil mujal Tallinnas, arvas Toivo Külaviir. Kuid müügipinna rentnikke näiliselt optimistlik olukord ei rahulda, pidevast vargusehirmust vabastab siiski vaid korralik valve.
  Põline Nõmme elanik, kes võtab aktiivselt osa kohaliku heakorra seltsi tegevusest, kuulub korrakaitse komisjoni ja võitleb Nõmme linna staatuse eest, ilmselt «ääremaa» probleemidega kokku ei puutu. Kuid ka linnaosa südames võiks alati parem olla. Kui kuritegevus Nõmmel üldiselt väheneb, siis seda kurjakuulutavamalt paistab silma autovarguste suur hulk. Leo Glückmann selgitas, et terves Nõmme linnaosas, mille pindala on üle 28 km², pole ühtegi valvatavat parklat.
  Kuigi alati võib parem olla, tuleb linnaosa turvalisusega üldjoontes rahule jääda, sest näiteks varguste vastu võidelda ja oma vara valvata on Nõmmel raske. Otsustage ise -- Nõmmel on 36 000 elaniku peale 600 maja, Lasnamäel 110 000 elaniku kohta 60 maja. Kuid kuritegevus kasvas Nõmmel tänavu 9 kuuga vaid 0,5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.