• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Infovaegus

  Viimaste keevaliste börsipäevade taustal tahaks juhtida Tallinna börsi tähelepanu pisikesele, kuid väikeinvestori jaoks ülitähtsale seigale. Nimelt on lausa lootusetu pääseda Internetis ligi Tallinna börsi reaalajatehingutele juhul, kui börsil midagi huvitavat sünnib.
  Saan aru, et aktsiahindade kiirel muutumisel on tavapärasest palju enam huvilisi, kes hindade kõikumisega kursis tahavad olla, et saadud infost lähtuvalt ka oma otsuseid teha. Küll aga ei ole loogiliselt mõistetav, miks ei suvatse börs investoritele vastu tulla ja vajadusel näiteks server võimsama vastu vahetada.
  Analoogseid probleeme on ka varem olnud, kuid möödunud nädala neljapäeval-reedel toimunu ületas vastupanuvõime piiri. Täitsa lootusetu. Ja millegipärast ei saa infot täpselt niikaua, kuni aktsiahinnad kukuvad. Niipea kui reedel hinnad tõusma hakkasid, ole lahke, vaata palju tahad.
  Ühest küljest mõistetav, niimoodi saab börs justkui paanikat kahandada, serveerides ainult häid uudiseid. Teisalt ei ole tegemist mitte mingisuguse mänguga, vaid rahaga, mida väikeinvestorid infopuudusel kaotada võivad.
  Ma ei usu, et börsi suurosalistel info toimuva kohta saamata jääb, ikka väikeinvestoril. Tõsi, ma saan ka näiteks Reutersi kaudu börsil toimuvat jälgida, kuid vaevalt, et igal börsil osalejal see võimalus on.
  Kuni börs üleolevalt väikeinvestorite kogukonda suhtub, panen leviva internetipanganduse kõrval ette kasutada üht teist teenust. Nüüd reklaam: täitsa tasuta saab numbril 6 31 04 00 teada aktsiakursse reaalajas. Teenust pakub üks pank, Baltimaade suurim.
  Muide, metalse naisehäälega loetavad järjest kukkuvad aktsiahinnad aitavad börsikrahhi isegi paremini sisse sulada. Vägisi tekib tunne, nagu hätta sattunud laeva mayday-sõnumit kuulates.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.