• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõukogu kiirendab Eesti Energia reformimist

  «Tõime tähtaegu selgelt ettepoole,» teatas Eesti Energia haldusnõukogu esimees Jüri Käo. Esimese näitena tõi ta Põhja, Lõuna, Viru, Saarte ja Tallinna jaotusvõrkude baasil loodavate aktsiaseltside asutamise, mis toimuks valitsusele esitatud ümberkorralduste plaani kohaselt aastal 2000. «Ei näinud reaalset põhjust, miks ei võiks alustada kohe pärast äriregistrisse kandmist,» selgitas Käo. Tema sõnul hakkab nõukogu tähtaegu väga tähelepanelikult jälgima, et muutused ettevõttes toimima hakkaksid.
  Eesti Energia haldusnõukogu leidis, et ümberkujundamise ja erastamise kava on juba küllalt arutatud ning vaja on tegutsema hakata, ütles peaministri majandusnõunik Heido Vitsur BNSile. «Nõukogu kavatseb üle minna aktiivsele tegutsemisele, et mitte olla enam ootaja rollis,» rääkis ta.
  Tütarettevõtete kiirema asutamise vajadust põhjendas Käo sooviga saada rutem kontrolli alla Eesti Energia allüksuste kulud ja tulud ehk kes tegelikult ja kui palju kulutab ja teenib. «Tänase katlameetodil arvestusega on totaalsed hämamise võimalused olemas,» märkis ta. Käo väitel teavad vaid osakonnajuhid, kui palju nende endi allüksus raha kulutab ja teenib, aga tervikpildis see ei väljendu.
  Eile Tartus viibinud Eesti Energia peadirektor Uudo-Rein Lehtse teatas, et ei soovi nõukogu otsuseid kommenteerida. Finantsdirektor Enn Kallikorm oli eile Kohtla-Järvel, neid küsimusi tema alluvad ei kommenteeri, teatas firma sekretär.
  Kuigi ajakirjanduses on varem avaldatud, et värske nõukogu plaanib kiiresti välja vahetada peadirektor Uudo-Rein Lehtse, kinnitas Jüri Käo, et seda teemat nõukogu istungil ei puudutanud. «Aga ma ei ole sugugi kindel, et me selle juurde kunagi ei tule,» lisas ta.
  Vitsuri sõnul sõltub Eesti Energia ümberkujundamise kiirus valitsusest ning loodetavasti kiidab valitsus sellekohase kava peatselt heaks. Valitsus arutab seda küsimust praeguse plaani järgi 11. novembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.